Thumbnail
Να σταματήσει η δίωξη του εκπαιδευτικού Ανδρέα Γιαννόπουλου στην Αρκαδία

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να σταματήσει η δίωξη εκπαιδευτικού στην Αρκαδία

«Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, εκπαιδευτικού, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας», απαιτεί με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο Ανδρέας Γιαννόπουλος κατηγορείται και διώκεται επειδή "διέπραξε το έγκλημα" να μοιράσει στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία της χώρας που υπολειτουργούν λόγω της τραγικής έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Το κατηγορητήριο εναντίον του συναδέλφου συμπληρώνεται με την κατηγορία (!) ότι κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίραζε στην ώρα του διαλείμματος στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την ανακοίνωση - κάλεσμα της Ομοσπονδίας γονέων στα Μουσικά Σχολεία που καλούσε στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 30 Γενάρη 2013 στο υπουργείο Παιδείας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο ο Ανδρέας Γιαννόπουλος καλείται απ' τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας να δώσει «έγγραφες εξηγήσεις» για τα παρακάτω θέματα:

  • Με ποια ιδιότητα επισκέφθηκε «το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης την Τρίτη 22/1/2013» και αν είχε λάβει «άδεια απουσίας από το σχολείο» του, όπως και αν «ενημέρωσε το διευθυντή του Μουσικού Σχολείου» πριν επισκεφθεί το σχολείο.
  • «Ποια ήταν τα εξωσχολικά άτομα» που τον συνόδευαν στο σχολείο».
  • Γιατί «διανεμήθηκε έντυπο υλικό στους μαθητές χωρίς προηγούμενη άδεια».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Αυτή η πρωτοφανής δίωξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει. Με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα των αγώνων και των αγωνιστών του κινήματος φανερώνεται ο φόβος τους για τη δύναμη του λαού, για τη δύναμη των αγώνων του. Φοβερίζουν γιατί φοβούνται το λαϊκό κίνημα, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον τους αντιστέκεται».

Το ΠΑΜΕ καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν και να αποσύρουν οριστικά τη δίωξη. Ακόμα, καλεί τα σωματεία των εκπαιδευτικών να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης της δίωξης και αλληλεγγύης στον διωκόμενο εκπαιδευτικό.

Επίσης, το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ απαιτεί «σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη», καλώντας όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων «όπως και όλου του δημόσιου τομέα να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Διεθνής Ημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης Σήμερα: Πολιτική και Ηθική Φιλοσοφία, Παιδεία, Επιστήμες, Τεχνητή Νοημοσύνη»
Διεθνής Ημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης Σήμερα: Πολιτική και Ηθική Φιλοσοφία, Παιδεία, Επιστήμες, Τεχνητή Νοημοσύνη»
ΑΠΘ: Διεθνής Ημερίδα με θέμα «Ο Αριστοτέλης Σήμερα: Πολιτική και Ηθική Φιλοσοφία, Παιδεία, Επιστήμες, Τεχνητή Νοημοσύνη»
Ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στην Κύπρο
Το ΕΚΠΑ στην Κύπρο: Ένα νέο ορόσημο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση σε 5 Τμήματα
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, ιδρύει Παράρτημα στην...
Το ΕΚΠΑ στην Κύπρο: Ένα νέο ορόσημο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση σε 5 Τμήματα
σχολείο Κερατσίνι
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
Η αναβολή του αγιασμού αφορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και 19ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
texniti_noimosini
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM ξεκινά για να προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη