Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Έμειναν κενές 215 θέσεις – Ποιες ειδικότητες αφορούν οι κενές θέσεις

Πολιτική 0

ΕΛ.Α.Σ.: «Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για εκατοντάδες φοιτητές» – Πυρά στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ

elas tsipras
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη νομοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.), με αφορμή την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις άδειες λειτουργίας και τα προγράμματα σπουδών τριών παραρτημάτων ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. 

Το κόμμα υποστηρίζει ότι η δικαστική εξέλιξη αναδεικνύει προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η νομοθέτηση και η εφαρμογή του σχετικού πλαισίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση δημιουργεί σοβαρή ανασφάλεια για τους φοιτητές που έχουν ήδη εγγραφεί στα συγκεκριμένα ιδρύματα. 

Η ΕΛ.Α.Σ. κάνει λόγο για «βιασύνη και προχειρότητα» από την πλευρά της κυβέρνησης και υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις δεν πρέπει να αφήσουν τους φοιτητές να επωμιστούν τις συνέπειες των θεσμικών προβλημάτων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ.

Τρία παραρτήματα ιδιωτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του εξωτερικού στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν κατά την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, καθώς το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από σχετική προσφυγή του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Π. Λαζαράτου ακύρωσε τόσο τις άδειες λειτουργίας τους, όσο και τα προγράμματα σπουδών τους στο σύνολο τους, λόγω νομικών προβλημάτων των κανονιστικών πράξεων που διέπουν την λειτουργία τους.

Η βιασύνη και η προχειρότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως προς τη νομοθέτηση και την εφαρμογή του Νόμου Πιερρακάκη (ν. 5094/2024) επιτείνει την ανασφάλεια δικαίου των πολιτών βάζοντας σε περιπέτειες εκατοντάδες εγγεγραμμένους φοιτητές/τριες στα ΝΠΠΕ.

Με σύνεση και υπευθυνότητα η ΕΛ.Α.Σ. και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έχουμε δεσμευτεί στην τήρηση της νομιμότητας και στην αναγκαία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα παραρτήματα διεθνών ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Δε θα επιτρέψουμε την επικράτηση σκοπιμοτήτων και ασυδοσίας στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική