Συντάξεις Αυγούστου 2026: Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής

Πολιτική 0

Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Δεύτερη η ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Η έρευνα καταγράφει τη ΝΔ στην πρώτη θέση με σημαντική διαφορά από το δεύτερο κόμμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τρίτη θέση. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία, το κόμμα που συνδέεται πολιτικά με τη Μαρία Καρυστιανού, εμφανίζει απώλειες σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΚόμμαΠοσοστό
Νέα Δημοκρατία30,8%
ΕΛΑΣ16,8%
ΠΑΣΟΚ11,0%
Ελληνική Λύση7,5%
Ελπίδα για τη Δημοκρατία7,4%
ΚΚΕ6,7%
Πλεύση Ελευθερίας5,5%
Φωνή Λογικής3,5%
ΜέΡΑ253,1%
Νίκη1,4%
ΣΥΡΙΖΑ1,3%
Σπαρτιάτες1,2%
Δημοκράτες – ΠΚ1,1%
Νέα Αριστερά0,3%
Άλλο κόμμα2,4%

Η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της ΕΛΑΣ διαμορφώνεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την τρίτη θέση.

Πότε πραγματοποιήθηκε η έρευνα

Η δημοσκόπηση της Marc πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου 2026 σε πανελλαδικό δείγμα 1.178 ψηφοφόρων, με μέγιστο στατιστικό σφάλμα ±2,9%.

Πρόκειται για την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας πριν από τη θερινή διακοπή των μετρήσεων για τον Αύγουστο.

Τι δείχνει η εικόνα

Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν τη διατήρηση της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη θέση με διψήφια διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Η ΕΛΑΣ παραμένει στη δεύτερη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τρίτο.

Παράλληλα, η μέτρηση καταγράφει υποχώρηση της Ελπίδας για τη Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να χάνει την παρουσία της στις πρώτες θέσεις της εκλογικής κατάταξης.

Η πλήρης παρουσίαση της δημοσκόπησης αναμένεται να δημοσιευθεί την Κυριακή

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική