ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: «Νίκη για 2.500 διωκόμενους εκπαιδευτικούς» οι απαλλακτικές αποφάσεις (Vid)

Πολιτική 0

Μητσοτάκης για εκλογές: «Κοιτάζουμε προς το 2027, σωστά απάντησε το ChatGPT»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα έξι χρόνια gov
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Πίσω από κάθε ταλαιπωρία του πολίτη μπορεί να κρύβεται μια εστία διαφθοράς, αυτό αλλάζει με την τεχνολογία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στα 6α γενέθλια του gov.gr

Νέο μήνυμα για τις εκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιοποιώντας με χιούμορ μια απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης για τα έξι χρόνια λειτουργίας του gov.gr.

Σχολιάζοντας την πρόβλεψη που έκανε το ChatGPT ζωντανά στην εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός δήλωσε «κοιτάζουμε προς το 2027, σωστά απάντησε το chatgpt σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών. Θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να διεκδικήσουμε και πάλι την ψήφο των Ελλήνων πολιτών».

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή σύνδεση της ψηφιοποίησης με την πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης, επισημαίνοντας «πίσω από κάθε ταλαιπωρία του πολίτη μπορεί να κρύβεται μια εστία διαφθοράς. Όσο το κράτος γίνεται ταυτόχρονα πιο απρόσωπο και πιο φιλικό, αυτό αλλάζει.

Η τεχνολογία όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσημο. Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία η Ελλάδα όχι να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά να πρωταγωνιστήσει. Το αποδείξαμε, για παράδειγμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην περίοδο της πανδημίας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη ριζική μεταμόρφωση της κρατικής μηχανής, συμπληρώνοντας πως «αποδείξαμε ότι με την χρήση της τεχνολογίας το κράτος μπορέσει να αλλάξει ουσιαστικά», ενώ στάθηκε και στην κοινωνική και γεωγραφική ισότητα που προσφέρει το ψηφιακό κράτος, λέγοντας «η τεχνολογία έτσι όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσωπο, αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, επιτρέπει στους πολίτες απομονωνόμενων περιοχών να εξυπηρετούνται από το κράτος».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα στο στελεχικό δυναμικό, τονίζοντας «δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτό το υπουργείο και χωρίς την καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας με τα υπόλοιπα υπουργεία».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική