Καιρός: Νέο δελτίο του ESTOFEX για ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη – Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Πολιτική 0

Η «Ιθάκη» στην Κόρινθο: Τεμπονέρας και Μπίστης στηρίζουν το εγχείρημα Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τεμπονέρας και Μπίστης προαναγγέλλουν το σχήμα που θα ανασυνθέσει την Προοδευτική Παράταξη με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα

Με μια μαζική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα έστειλαν ένα σαφές μήνυμα πολιτικής ανασύνταξης.

Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Νίκος Μπίστης, οι οποίοι ανέλυσαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού πόλου που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Νίκος Μπίστης: «Η ηγεσία είναι σε όλους γνωστή»

Ο Νίκος Μπίστης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «το κύμα διαφθοράς με το οποίο η κυβέρνηση των “αρίστων” κατακλύζει τη χώρα δεν εγείρει μόνο ένα τεράστια θέμα ηθικής τάξης. Εχει οικονομική και κοινωνική διάσταση. Υπέρ των λίγων που γίνονται πλουσιότεροι και σε βάρος των πολλών έντιμων εργαζομένων, παραγωγών και επιχειρηματιών».

Νίκος Μπίστης

Σύμφωνα με τον κ. Μπίστη, η χώρα χρειάζεται άμεσα μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση που θα προκύψει μέσα από τη σύνθεση της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το όνομα του σχήματος δεν το ξέρουμε ακόμα, το ιδεολογικό-πολιτικό πλαίσιο θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ημέρες, την ηγεσία όλοι την ξέρουμε – και αυτό δεν είναι έκφραση μεσσιανισμού αλλά κοινής ατράνταχτης λογικής. Και κυρίως νικηφόρας προοπτικής».

Διονύσης Τεμπονέρας: «Απέτυχαν τα υφιστάμενα κόμματα»

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, επισημαίνοντας πως «είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος τόπος συνάντησης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών, ώστε να προκύψει η κυβέρνηση μιας άλλης, ευρύτερης Αριστεράς με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Τεμπονέρας άσκησε κριτική στο τρέχον πολιτικό σκηνικό, υποστηρίζοντας ότι «τα υφιστάμενα κόμματα απέτυχαν να εκφράσουν την κοινωνική κίνηση (βλ. Τέμπη - φοιτητές - αγρότες κ.λπ.). Αρκετά κόμματα έχουν κλείσει έναν ιστορικό κύκλο και χρειάζεται να ανοίξει ένας νέος». Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή 12ετή δεξιά διακυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι «η συνεχιζόμενη λεηλασία του “υλικού και άυλου πλούτου” της πατρίδας από την Ν.Δ. είναι καταστροφική και θα μας εμπλέξει σε μεγάλες οικονομικές αλλά και εθνικές περιπέτειες».

διονύσης τεμπονέρας

Κλείνοντας, ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να καταγράφεται (προς το παρόν) στη συνείδηση του κόσμου ως "κόμμα συμπλήρωμα" (βλ. ΓΣΕΕ, διαρκή συζήτηση στο εσωτερικό για συγκυβέρνηση με Ν.Δ. κ.λπ.) και όχι ως στρατηγικός αντίπαλος των πολιτικών της Δεξιάς. Ο αγώνας είναι μονομέτωπος προς τη Δεξιά – εγκαλούμε το ΠΑΣΟΚ για παραμονή σε λογική διαχείρισης και όχι εναλλακτικής πρότασης».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική