Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης καλεί σε ψυχραιμία και αποφεύγει την «ανθρωποφαγία», ενώ η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας

Ο πρωθυπουργός θα έχει τον τελικό λόγο σχετικά με τις έδρες βουλευτών που εμπλέκονται στις νέες δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε δηλώσεις του στο Action24, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο χρόνο από τον πρωθυπουργό. «Αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση είναι δεμένη, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι πρέπει πρώτα να δώσουν εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη διάκριση ανάμεσα σε νόμιμες ενέργειες εκπροσώπησης πολιτών και σε παράνομες πράξεις: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες που πρέπει να ξεχωρίσουμε. Είναι άλλο να ζητήσει κάποιος κάτι παράνομο γνωρίζοντας ότι είναι λάθος και άλλο να προωθήσει ένα αίτημα πολίτη που θεωρεί δίκαιο».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε όσους επιδίδονται σε «ανθρωποφαγία», χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και υποκριτική, ενώ επανέλαβε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επισημάνει τον δόλο σε όσους κατηγορούνται για κακουργήματα. «Ας αφήσουμε την ανθρωποφαγία στην άκρη και ας δώσουν οι ίδιοι απαντήσεις», τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών, ακολουθώντας την πρακτική που έχει ήδη εφαρμόσει σε σχεδόν όλα τα αιτήματα άρσης ασυλίας έως σήμερα.

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής και δικαστικής σκηνής, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των θεσμικών διαδικασιών και στην πολιτική διαχείριση των εξελίξεων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρίνιο: 16χρονη δάγκωσε τη μητέρα συμμαθήτριάς της γιατί της έκανε παρατήρηση
Αγρίνιο: 16χρονη μαθήτρια δάγκωσε τη μητέρα συμμαθήτριάς της γιατί της έκανε παρατήρηση
Πρωτοφανές επεισόδιο σε ΕΠΑΛ, η μαθήτρια φέρεται να παρενοχλούσε τη συμμαθήτριά της επί δύο μήνες στο σχολείο
Αγρίνιο: 16χρονη μαθήτρια δάγκωσε τη μητέρα συμμαθήτριάς της γιατί της έκανε παρατήρηση