Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης καλεί σε ψυχραιμία και αποφεύγει την «ανθρωποφαγία», ενώ η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας

Ο πρωθυπουργός θα έχει τον τελικό λόγο σχετικά με τις έδρες βουλευτών που εμπλέκονται στις νέες δικογραφίες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε δηλώσεις του στο Action24, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο χρόνο από τον πρωθυπουργό. «Αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση είναι δεμένη, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι πρέπει πρώτα να δώσουν εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε τη διάκριση ανάμεσα σε νόμιμες ενέργειες εκπροσώπησης πολιτών και σε παράνομες πράξεις: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες που πρέπει να ξεχωρίσουμε. Είναι άλλο να ζητήσει κάποιος κάτι παράνομο γνωρίζοντας ότι είναι λάθος και άλλο να προωθήσει ένα αίτημα πολίτη που θεωρεί δίκαιο».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε όσους επιδίδονται σε «ανθρωποφαγία», χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και υποκριτική, ενώ επανέλαβε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επισημάνει τον δόλο σε όσους κατηγορούνται για κακουργήματα. «Ας αφήσουμε την ανθρωποφαγία στην άκρη και ας δώσουν οι ίδιοι απαντήσεις», τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών, ακολουθώντας την πρακτική που έχει ήδη εφαρμόσει σε σχεδόν όλα τα αιτήματα άρσης ασυλίας έως σήμερα.

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής και δικαστικής σκηνής, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των θεσμικών διαδικασιών και στην πολιτική διαχείριση των εξελίξεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ινδονησια
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
Η ιστορία της Karolina Krzyzak προειδοποιεί για τους κινδύνους όταν οι διατροφικές τάσεις συνδυάζονται με ψυχικές διαταραχές
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
ταξη
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στη μάθηση τη Δευτέρα 20 Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές για την επανέναρξη των...
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
αστυνομικη βια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ένταση και καταστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ο Σύλλογος Εστιακών υπερασπίζεται τον χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες