ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Πολιτική 0

Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη

pasok
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η διαφαινόμενη παρουσία δύο νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική σκηνή φαίνεται να αλλάζει ραγδαία, καθώς η είσοδος του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού στο πεδίο της πολιτικής γίνεται πλέον ορατή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο νέα κόμματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στον Μάρτιο με αρχές Απριλίου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη θέση του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάταξη.

Η διαφαινόμενη παρουσία δύο ισχυρών νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ:

  • Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να παραμείνει δεύτερο κόμμα, θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, διατηρώντας πολιτική ευχέρεια και αναδεικνύοντας τον εαυτό του ως τον «άλλο πόλο» στη Βουλή.

  • Αν όμως υποχωρήσει στην τρίτη ή τέταρτη θέση, τότε θα βρεθεί υπό πίεση και από τη ΝΔ και από το δεύτερο κόμμα (Τσίπρας ή Καρυστιανού) και ενδέχεται να αναγκαστεί σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, με κίνδυνο περαιτέρω εκλογικής απώλειας σε δεύτερες εκλογές.

Η κατάσταση περιγράφεται ως πολιτικά λεπτή και δύσκολη άσκηση, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν συνεχώς.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το νέο του κόμμα είναι έτοιμο, έχοντας στο πλευρό του στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Αντώνης Σαουλίδης και Κατερίνα Σπυροπούλου.

Σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ:

  • Η ανακοίνωση του κόμματος αναμένεται τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου.

  • Ο πρόεδρος Τσίπρας συζητά και με άλλα στελέχη, όχι μόνο πρώην ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνοντας εκπλήξεις, δηλαδή πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργή πολιτική παρουσία ή δεν είχαν δώσει δικαιώματα στο παρελθόν.

Η κίνηση αυτή δείχνει μια στρατηγική διεύρυνσης και ελκυστικότητας προς ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, επιδιώκοντας να δημιουργηθεί μια δυνατή βάση στήριξης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική