Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει αύριο, Σάββατο, όλες τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις και πορείες στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρουσίασης του βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα, που έχει προγραμματιστεί στις 12:00 στο «Ολύμπιον».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της voria.gr, η εθνικιστική οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» είχε προαναγγείλει διαδικτυακά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 μπροστά από το Ολύμπιον, καταγγέλλοντας την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού. Σε βίντεο που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον χαρακτήρισαν «προδότη της Μακεδονίας και ανεπιθύμητο στην πόλη». Την ίδια ώρα, για τις 12:00, είχε προγραμματιστεί και συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης προς τους αγρότες από οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζει: «Aπαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων που έχουν προγραμματιστεί για την 17-01-2026 και ώρες 11:30 και 12:00 στον άξονα της Αριστοτέλους, καθώς και κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση – πορεία από την 08:00 ώρα έως την 20:00 ώρα της 17-01-2026 εντός της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Σοφίας και την Λεωφόρο Νίκης, συμπεριλαμβανομένου του πλακόστρωτου της παραλίας (από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αγίας Σοφίας)».
Η αστυνομία αιτιολογεί την απόφαση επικαλούμενη «σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας», προσθέτοντας ότι «απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Alfavita Newsroom