Λογότυπο ΠΑΣΟΚ
Σκληρό ροκ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης με φόντο τη σύνθεση σε ΑΔΑΕ και Ταμείο Παρακαταθηκών

Σε μετωπική σύγκρουση δίχως τέλος εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Κυριάκο Βελόπουλο, με αφορμή την πλήρωση των θέσεων στις κεφαλές των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει βαριές εκφράσεις κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, καταλογίζοντάς του ρόλο «πολιτικού δεκανικιού» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κρίσιμα θεσμικά ζητήματα.

Το παρασκήνιο της κόντρας και οι «κλειστές πόρτες»

Η νέα ανάφλεξη πυροδοτήθηκε από την κατηγορηματική άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να συμμετάσχει σε συνεννοήσεις «πίσω από κλειστές πόρτες» που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν μεθοδεύσεις, παραπέμποντας τον Πρωθυπουργό στον Κυριάκο Βελόπουλο για την εξεύρεση των απαραίτητων συναινέσεων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν με νόημα τη στάση της Ελληνικής Λύσης στο παρελθόν, όταν «έβαλε πλάτη» για την ανατροπή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ, την ώρα που η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η αντεπίθεση Βελόπουλου: «Είναι πολιτικά ανόητοι»

Η απάντηση από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης ήταν εξίσου επιθετική, με το κόμμα να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι υπερψηφίζει το μεγαλύτερο μέρος των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ, που έχει συνταχθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ψηφίζει το 50% και πλέον των νομοσχεδίων της, «προτρέπει’ την κυβέρνηση να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση, που ψηφίζει το 4% των νομοσχεδίων και δεν θέλει καν τις ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες θα καταργήσει μόλις κυβερνήσει. Δεν είναι μόνο πολιτικά ανόητοι, είναι κυρίως τα πραγματικά δεκανίκια του Μητσοτάκη».

Το «καρφί» του ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο του «αυτοφωράκια»

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη, σχολιάζοντας σκωπτικά την ταχύτητα με την οποία η Ελληνική Λύση έσπευσε να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές.

«Τυχαίο; Το κόμμα του κ. Βελόπουλου ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ», ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας με νόημα:

«Κάνουν τον «αυτοφωράκια» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού προηγουμένως συνεργάστηκαν μαζί του να αλλάξει η σύνθεση της ΑΔΑΕ μεσούσης της έρευνας για τις υποκλοπές και χωρίς να εκπληρώνεται η πλειοψηφία των 3/5».

Η αντιπαράθεση αυτή αναδεικνύει το χάσμα που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από το «μπλοκ» που φαίνεται να διαμορφώνεται γύρω από τις θεσμικές αλλαγές, με το ΠΑΣΟΚ να επιλέγει τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης τόσο με τη ΝΔ όσο και με την Ελληνική Λύση, την οποία ταυτίζει πλήρως με τις επιδιώξεις του Μαξίμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ για Βελόπουλο: Εμφανίστηκε πάλι ο «αυτοφωράκιας» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σκληρό ροκ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης με φόντο τη σύνθεση σε ΑΔΑΕ και Ταμείο Παρακαταθηκών
ΠΑΣΟΚ για Βελόπουλο: Εμφανίστηκε πάλι ο «αυτοφωράκιας» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα για Κέντρα Καινοτομίας: «Ποιο είναι το σχέδιο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης;»
Στη Βουλή το μέλλον των 13 δομών: Οι ημερομηνίες λήξης, η υποστελέχωση και τα 5,5 εκατ. ευρώ που «γεννούν» ερωτήματα
Κυριακή Μάλαμα για Κέντρα Καινοτομίας: «Ποιο είναι το σχέδιο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης;»