Πολιτική 0

Γεωργιάδης για αγρότες: «Χάνουν το δίκιο τους – Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι μαζί τους»

Άδωνις Γεωργιάδης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Όποιος περιμένει 30 ώρες στον δρόμο, δεν ξέρω αν στηρίζει τους αγρότες»

Σε μετωπική σύγκρουση με τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά των αιτημάτων και των μορφών κινητοποίησης των παραγωγών.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αμφισβήτησε ανοιχτά τη «νομιμοποίηση» των μπλόκων στη συνείδηση των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι η ταλαιπωρία των οδηγών έχει αρχίσει να στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε ανυποχώρητος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και χαρακτήρισε ορισμένες από τις διεκδικήσεις των αγροτών ως μη ρεαλιστικές έως και παράλογες για τα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής χώρας.

«Διπλασιασμός συντάξεων; Να κλείσουν οι δρόμοι από όλους τότε»

Ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο αίτημα για αύξηση των αγροτικών συντάξεων, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και παραλληλισμούς με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους, η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει αυτά που μπορεί. Ακούω ότι κάποιοι ζητούν διπλασιασμό των συντάξεων. Δηλαδή κλείνουν τους δρόμους επειδή θέλουν διπλάσια σύνταξη. Να τους κλείσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή θέλουν τριπλάσια, να τους κλείσουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι επειδή θέλουν τετραπλάσια σύνταξη».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε για τη σοβαρότητα του διεκδικητικού πλαισίου, σημειώνοντας «αυτό είναι σοβαρό αγροτικό αίτημα; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες είναι στο πλευρό τους. Αυτοί που περιμένουν 30 ώρες στον δρόμο, δεν ξέρω αν είναι υπέρ των αγροτών. Αυτό δεν έχει σημασία. Να κλείσουν τους δρόμους κάποιοι, ας πούμε, επειδή θέλουν να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας; Αυτός είναι ευρωπαϊκός κανονισμός».

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα διαλόγου και παροχών, υπογραμμίζοντας ότι η παραμονή των τρακτέρ στις εθνικές οδούς λειτουργεί πλέον εις βάρος των ίδιων των αγροτών. «Θεωρώ ότι τώρα οι αγρότες χάνουν πλέον το δίκιο τους γιατί αντικειμενικά η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει αυτά που μπορούσαν να ικανοποιηθούν» δήλωσε με έμφαση.

Δείτε το βίντεο:

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική