Σύμφωνα με την κατάθεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού και ως «Φραπέ» δήλωνε μη υπαρκτές περιουσίες.
Η Αικατερίνη Ξυλούρη ανέφερε δύο ελαιώνες στη Χίο, σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν ούτε δέντρα, ενώ ο Βασίλειος Ξυλούρης δήλωσε ότι κατείχε 211 στρέμματα δασικής γης στην Πάρο.
Το έγγραφο ντοκουμέντο, ημερομηνίας 30 Νοεμβρίου 2023, είχε σταλεί στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ίδια τη μάρτυρα, με αναφορά στα ευρήματα των ελέγχων και την ορθή δέσμευση των ΑΦΜ.
Οι πιέσεις του «Φραπέ» και η αλλαγή ηγεσίας
Η κατάθεση αναφέρει ότι ο ίδιος ο Γιώργος Ξυλούρης άσκησε πιέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποδεσμευτούν τα επίμαχα ΑΦΜ. Παρά την αρχική οδηγία να ελεγχθούν οι αιτήσεις και τα ζώα της οικογένειας, μετά την αλλαγή ηγεσίας τον Δεκέμβριο του 2023, τα ΑΦΜ τελικά καταβλήθηκαν.
Η μαρτυρία υπογραμμίζει την παρατυπία στην αρχική διαδικασία και την αντίφαση ανάμεσα στην πληρωμή των ΑΦΜ και τα ευρήματα των ελέγχων.

Ο «Φραπές» και τα οικονομικά ευρήματα
Ο Γιώργος Ξυλούρης, πολιτικός παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της Αρχής για το Μαύρο Χρήμα. Στο όνομά του εντοπίστηκαν 2,5 εκατ. ευρώ αναιτιολόγητα, καθώς και πολυτελή οχήματα, ανάμεσά τους μια Jaguar και έξι ακόμη ΙΧ.
Το έγγραφο της κας Τυχεροπούλου, που κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αναδεικνύει την πλήρη εικόνα των παρατυπιών και πληρωμών που αφορούν τα ψεύτικα χωράφια σε Πάρο και Χίο.
Δείτε ΕΔΩ το επίμαχο έγγραφο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ