Ισραηλινός στην Κρήτη
Σάλος στον Άγιο Νικόλαο: Ελεύθερος ο Ισραηλινός που επιτέθηκε σε γυναίκα – Καταγγελίες για δικαστική συγκάλυψη

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση του Ισραηλινού υπηκόου που επιτέθηκε σε εργαζόμενη καταστήματος στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, προκαλώντας φθορές στο κατάστημα εξαιτίας πανό που εξέφραζε αλληλεγγύη σε «ειρηνιστές Εβραίους και αποδοκιμασία στη σιωνιστική πολιτική» («Peaceful Jews welcome! Zionist killers go home!».).

Παρά τη μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τη σύλληψη του δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο Ισραηλινός όχι μόνο δεν παρέμεινε κρατούμενος, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες, επιστρέφοντας αμέσως στην πατρίδα του, χωρίς να περάσει από την προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.

Η αποκάλυψη έγινε στα δικαστήρια Νεάπολης, όταν κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρουσία του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη, ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας πως ο συλληφθείς είχε ήδη αποχωρήσει από τη χώρα.

Σφοδρή καταγγελία ΚΚΕ: «Δικαιοσύνη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμμάχων»

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για κατάφωρη αδικία και κραυγαλέα επιλεκτικότητα του δικαστικού συστήματος. «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αστική Δικαιοσύνη εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι το ελληνικό κράτος «σκύβει το κεφάλι» στις πιέσεις του Ισραήλ, στρατηγικού του συμμάχου.

«Αντί να παραμείνει κρατούμενος για την επίθεση και τις καταστροφές, ο φερόμενος ως “τουρίστας” αφέθηκε να φύγει σαν κύριος, με την απόλυτη ανοχή του κρατικού μηχανισμού», σημείωσε ο Συντυχάκης, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ θα αναδείξει το ζήτημα τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.

«Δικαιοσύνη α λα καρτ»: Δριμεία κριτική και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε λόγο για πρωτοφανή πρόκληση, επισημαίνοντας ότι δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ δεν ορίστηκε καν δικάσιμος. «Την ώρα που η Δικαιοσύνη σπεύδει να ποινικοποιήσει συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες, κάνει τα στραβά μάτια σε τραμπουκισμούς, εφόσον προέρχονται από “προστατευόμενους” συμμάχους του ΝΑΤΟ», σημείωσε με νόημα.

Ο ίδιος κάλεσε τον λαό της Κρήτης να εντείνει την έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Βουλής του 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

«Ανεπιθύμητα πρόσωπα»: Στο στόχαστρο και η τοπική αρχή

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου Γιώργος Φιλιππάκης επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή για την ανοχή σε επικίνδυνες συμπεριφορές, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελούν απόρροια μιας πολιτικής που βάζει τα συμφέροντα των ισχυρών πάνω από τις ανάγκες και την ασφάλεια της κοινωνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα: «Η επαγγελματική κατάρτιση παραδίδεται στις επιχειρήσεις»
Κυριακή Μάλαμα: Παράδοση της επαγγελματικής κατάρτισης στις επιχειρήσεις με δημόσιο κόστος, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου
Κυριακή Μάλαμα: «Η επαγγελματική κατάρτιση παραδίδεται στις επιχειρήσεις»
kakokairia
Κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα – Πότε θα βρέξει στην Αττική
Από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν τα φαινόμενα – Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο σε πολλές περιοχές της Αθήνας με διάρκεια έως και 6...
Κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα – Πότε θα βρέξει στην Αττική