βοριδης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε ποινική αξιολόγηση των δύο πρώην υπουργών της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) προχώρησε σε ποινική αξιολόγηση των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η υπόθεση αποτυπώνεται σε διαβιβαστικό έγγραφο 36 σελίδων, το οποίο έχει σταλεί στη Βουλή για περαιτέρω ενέργειες από τις εθνικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν τα «Νέα», οι δύο πρώην υπουργοί φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της ηθικής αυτουργίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υπολογιζόμενη ζημία να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν κατ’ επανάληψη και από κοινού.

Στην Ελλάδα, λόγω του άρθρου 86 του Συντάγματος, οι εγχώριοι εισαγγελείς δεν έχουν την αρμοδιότητα να προχωρούν σε ποινική αξιολόγηση υπουργών ή πρώην υπουργών. Ωστόσο, η EPPO, εφαρμόζοντας το κοινοτικό δίκαιο και τον εσωτερικό κανονισμό διαδικασίας, προχώρησε σε ανεξάρτητη εκτίμηση των στοιχείων και πρότεινε τη διαβίβαση της υπόθεσης στις ελληνικές αρχές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
panteios
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης
Στα πρόθυρα θεσμικής ρήξης το Πάντειο: Το κοινό μεταπτυχιακό με το Columbia ανάβει «φωτιές» για τα δίδακτρα
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης