kasselakis
Απάντηση Κασσελάκη στην απόφαση της ΚΕ: Ραντεβού στο συνέδριο

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές προέδρου.

Η μία πλευρά, αυτή της πλειοψηφίας, υποστηρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα ο κ. Κασσελάκης να είναι υποψήφιος, με τον ίδιο να διαμηνύει πως την τελική απάντηση θα τη δώσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί στις 8-10 Νοεμβρίου.

Με ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύει μία φωτογραφία του – αφίσα, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα, στην οποία αναγράφεται: «Είμαι εδώ» – «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και «Η φωνή μας είναι το Συνέδριο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με αυτό τον τρόπο, απαντά στα στελέχη της πλειοψηφίας που τον απέκλεισαν από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αφού το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Νοεμβρίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου.

Εικόνα

Τι προηγήθηκε

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να κοπεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη με ονομαστική αναφορά στον τέως πρόεδρο. 

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 152 μέλη της ΚΕ, 12 εκ των οποίων αρνήθηκαν να ψηφίσουν απόφαση με ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη

"Ντροπή να έχει δικαιώμα ο Γκλέτσος και να μην έχει δικαιώμα ο πρόεδρος, είστε η ντροπή της Αριστεράς» φώναζαν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη, «συνεδρίασε ανώτατο όργανο» απαντούσαν μέλη της ΚΕ.

Εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα

Η τροπολογία που ήλθε προς ψήφιση, περιέγραφε όλες εκείνες τις αρνητικές συμπεριφορές υποψηφίων προέδρων που πλήττουν το κόμμα -και ήταν σύμφωνη με αυτήν το σύνολο σχεδόν, των μελών της Κ.Ε. Εκεί που διαπιστώθηκε διαφωνία, ήταν στο εάν πρέπει να υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία στον Στ. Κασσελάκη ή όχι.

Από τους 150 παρόντες (η 151η Θεοδώρα Τζάκρη είχε αποχωρήσει εν τω μεταξύ), περίπου 10 μέλη που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη, απείχαν της ψηφοφορίας (το σκεπτικό τους θα γίνει γνωστό αργότερα). Από τους υπόλοιπους - και χωρίς να γίνει καταμέτρηση- η συντριπτική πλειοψηφία ήταν υπέρ της ονομαστικής αναφοράς στον τ. πρόεδρο, αφού περίπου 12 μέλη του οργάνου ήταν αντίθετα στην ονομαστική αναφορά. Το θέμα της παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας δεν συζητήθηκε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»