Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Ο υποψήφιος συνταξιούχος θα ενημερώνεται 6 μήνες νωρίτερα για τα δικαιολογητικά» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Είμαστε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου και η αγωνία μας να γίνει η ζωή των Ελλήνων πολιτών καλύτερη είναι αυτό που μας κινητροδοτεί. Όσον αφορά την απονομή των συντάξεων, καταγράφεται μεγάλη βελτίωση και στόχος είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να μειωθούν περίπου σε 25.000 έως το τέλος του έτους» είπε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο προγραμματισμός για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του e-ΕΦΚΑ προχωράει γρηγορότερα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, που έχει τεθεί. «Προχωράμε επίσης στην ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι, σε τρία χρόνια από σήμερα, θα μπορούμε να βλέπουμε στο κινητό τηλέφωνο τα πάντα και να ξέρουμε πότε θα έχουμε κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης. Επιπλέον, με τον νόμο, που φέρνουμε, εξομοιώνουμε τον τρόπο που δίνονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να ξεκολλήσουμε πάνω από 15.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα είναι μία μεγάλη επανάσταση, γιατί θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις σχεδόν στο 50% από την ημέρα που ανέλαβα» πρόσθεσε.

Τέλος, είπε: «Παράλληλα, εγκαινιάζουμε μία πιλοτική δράση, όπου, έξι μήνες νωρίτερα, θα ενημερώνεται ο υποψήφιος συνταξιούχος για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει για την έκδοση της σύνταξής του». Τέλος, αναφέρθηκε στα προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), επισημαίνοντας ότι εξελίσσονται με πάρα πολύ καλό ρυθμό καθώς όπως είπε, «τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου 155.000 πολίτες έχουν βρει εργασία από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ. Η πραγματική πολιτική είναι να βρίσκεις στον κόσμο δουλειά. Στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε τρεις ημέρες, βρήκαμε δουλειά σε 2.500 ανθρώπους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες