συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Το θέμα τέθηκε υπ’ όψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών με το προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ)

Κίνδυνο σημαντικών περικοπών στις συντάξεις χηρείας διατρέχουν 60.000 δικαιούχοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, όλων των ταμείων στους οποίους δεν έγινε η μείωση κατά 50%, από το 2016 και μετά όπως ορίζει ο νόμος, μετά το πέρας της τριετίας χορήγησης τους.

Ο κίνδυνος απορρέει από εφαρμογή διάταξης που έπρεπε να γίνει από το 2019 και τώρα, μία τετραετία μετά, τα αναδρομικά ποσά που κινδυνεύουν να κληθούν να επιστρέψουν πίσω οι δικαιούχοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση, με τον ΕΦΚΑ  να επανεξετάζει ωστόσο τη θέση του, καθώς η μείωση δεν έγινε με δική του υπαιτιότητα εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων. Η απόφαση αναμένεται εντός του μήνα.

Σύμφωνα με το neakrit.gr, το θέμα τέθηκε υπ’ όψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών με το προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ) και συμφωνήθηκε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να μην αδικηθούν οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, αλλά και να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα από μια ενδεχόμενη επιστροφή των ποσών που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν.

Οριστικό ωστόσο κατά τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο στο Ράδιο 98.4 πρέπει να θεωρείται η περικοπή της μία εκ των δύο συντάξεων των παραπάνω από 1ης/1ου/2024 με τους συνταξιούχους να καλούνται να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις θα επιλέξουν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANEPISTIMIO PATRON
Παν. Πατρών: Ειδική εκδήλωση «Γεωπολιτικές Εξελίξεις Ελληνικού Ενδιαφέροντος-Προκλήσεις και Προοπτικές»
Η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή του κ. Ε. Βενιζέλου και της κ. Ν. Μπακογιάννη (Αίθ. Τελετών Πανεπιστημίου Πατρών, Τετάρτη 22/10, 6μμ.)
Παν. Πατρών: Ειδική εκδήλωση «Γεωπολιτικές Εξελίξεις Ελληνικού Ενδιαφέροντος-Προκλήσεις και Προοπτικές»
ΕΛΜΕΠΑ ειδική αγωγή
ΕΛΜΕΠΑ και RevitUp.Direct: Νέα στρατηγική συμμαχία για την καινοτομία και την εκπαίδευση στον τουρισμό
Το νέο πλαίσιο συνεργασίας στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την αγορά, προωθώντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την...
ΕΛΜΕΠΑ και RevitUp.Direct: Νέα στρατηγική συμμαχία για την καινοτομία και την εκπαίδευση στον τουρισμό