Thumbnail
Μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» εναντίον του Αχιλλέα Μπέου

Την απόφαση να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Αχιλλέα Μπέου πήρε ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία».

Ο λόγος είναι η εμπλοκή του Α. Μπέου σε υπόθεση διαπλοκής μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΠΑΕ «Βόλος ΝΠΣ», σε σχέση με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον Δήμο Βόλου στην ΠΑΕ με «παρένθετο πρόσωπο» το ερασιτεχνικό σωματείο «Βόλος ΝΠΣ».

Ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης εκδότης του τοπικού μέσου ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθούν, με βάση τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, οι τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε εμπλεκομένου προσώπου σε σχέση με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον Δήμο Βόλου στην ΠΑΕ «Βόλος ΝΠΣ», με «παρένθετο πρόσωπο» το ερασιτεχνικό σωματείο «Βόλος ΝΠΣ», και ιδίως αυτών που εμπλέκονται με διπλή ιδιότητα, δηλαδή αυτής των εκπροσώπων του Δήμου και ταυτόχρονα των μελών της Διοίκησης ή μετόχων της ΠΑΕ, καθώς επίσης και κάθε άλλου προσώπου που θα αποκαλυφθεί ότι παρείχε συνδρομή και υποστήριξη κατά την τέλεση σειράς εγκληματικών πράξεων, που αναλύονται στη μηνυτήρια αναφορά.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Νίκος Παπαπέτρος τονίζει ότι η περίπτωση διαπλοκής μεταξύ Δήμου Βόλου και ΠΑΕ «ΝΠΣ Βόλος» σε σχέση με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, «προκύπτει απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστο για τον απερχόμενο δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο».

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Μια κορυφαία υπόθεση που αφορά την διαπλοκή του Δήμου Βόλου με την ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ” παίρνει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδης Καρεκλίδης, ζητείται να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων, σε βαθμό κακουργήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ”, του Δημάρχου Βόλου, μελών της δημοτικής αρχής και κάθε άλλου υπευθύνου, κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κοινοποιείται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για έλεγχο “Πόθεν Έσχες”.

Ο κ. Καρεκλίδης ζητεί από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθούν, με βάση τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, οι τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε εμπλεκομένου προσώπου σε σχέση με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον Δήμο Βόλου στην ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ”, με “παρένθετο πρόσωπο” το ερασιτεχνικό σωματείο “Βόλος ΝΠΣ”, και ιδίως αυτών που εμπλέκονται με διπλή ιδιότητα, δηλαδή αυτής των εκπροσώπων του Δήμου και ταυτόχρονα των μελών της Διοίκησης ή μετόχων της ΠΑΕ, καθώς επίσης και κάθε άλλου προσώπου που θα αποκαλυφθεί ότι παρείχε συνδρομή και υποστήριξη κατά την τέλεση σειράς εγκληματικών πράξεων, που αναλύονται στη μηνυτήρια αναφορά.

Στη μηνυτήρια αναφορά καταγράφεται, συγκεκριμένα, σωρεία παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας και παρατίθενται στοιχεία της μεθόδευσης που ακολουθήθηκε για την καταστρατήγηση των Νόμων, την εξαπάτηση του Δημοσίου και τη βλάβη του Δήμου Βόλου.
Στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται, ειδικότερα, να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση των αδικημάτων της απάτης εις βάρος του Δημοσίου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος και όποιων άλλων αδικημάτων προκύψουν από την ανάκριση.

Ζητείται, επίσης, να ελεγχθεί η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΑΕ, καθώς και των ατομικών λογαριασμών του Αχ. Μπέου και των μελών της οικογένειάς του, όπως και των προσώπων που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, “ο Δήμαρχος, ως κατά νόμο υπεύθυνος προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για τη μίσθωση και την υπεκμίσθωση του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς και για τον καθορισμό του μισθωτικού ανταλλάγματος, αντί να προασπίσει το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον και να ασκήσει τα καθήκοντα του με γνώμονα τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, χρησιμοποίησε κατά κόρον και αδίστακτα τη δεσπόζουσα θέση του στον Δήμο, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ιδιότητά του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά και ως ελέγχοντος απόλυτα το ερασιτεχνικό σωματείο, προκειμένου να εξυπηρετήσει πλήρως τα συμφέροντα της ΠΑΕ με την επωνυμία “ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕ” και, κατ’ αποτέλεσμα, τα προσωπικά του οικονομικά και εκλογικά συμφέροντα, όπως και των αναφερθέντων συνεργατών του, όπως ειδικότερα εξηγείται στη μηνυτήρια αναφορά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών που εξετάστηκαν οι μαθητές
Δείτε τι ζητήθηκε σήμερα από του μαθητές των ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2024, στο μάθημα Τεχνολογία Υλικών
Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών που εξετάστηκαν οι μαθητές
panellinies.jpg
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική
Τα θέματα στα μαθήματα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική στο alfavita.gr
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Ψηφιακά Συστήματα, στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, στην Τεχνολογία Υλικών και στην Οικοδομική