Τι δείχνουν οι τρεις νέες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη
Τρεις δημοσκοπήσεις, ένα το συμπέρασμα: Απέτυχε το επιτελικό κράτος ΝΔ – Απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις πρόσφατες καταστροφές αλλά φέρνουν πρώτο σε δημοτικότητα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

 • Διαφορά 16% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του Mega, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανεβαίνει στο 19,6%, στην εκτίμηση ψήφου.
 • Η ΝΔ υφίσταται  υφίσταται απώλεια 4,2 μονάδων κυρίως λόγω του τρόπου αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών αλλά και της ακρίβειας.
 • Στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 62% των ερωτηθέντων είναι απαισιόδοξο ενώ αισιοδοξία εκφράζει μόλις το 32% . Σύμφωνα με τα ποσοστά της δημοσκόπησης τον Ιούνιο  το 49% υποστήριζε ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και το 44% προς τη σωστή.
 • Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθώς την αναφέρει το 36%, με την οικονομία να ακολουθεί με 23% ενώ τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα αναφέρει το 5%.
 • Η κυβέρνηση πιστώνεται στα θετικά την προσέλκυση τουρισμού, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την αμυντική θωράκιση της χώρας και την εξωτερική πολιτική.
 • Αντιθέτως, συγκεντρώνει πολύ αρνητικές γνώμες για την εγκληματικότητα (70%), για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού (69%), για την αντιμετώπιση της διαφθοράς (70%) και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (74% με μόλις 14% να θεωρεί ότι τα πήγε καλά).

Δημοσκόπηση Alco

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha με βασικό θέμα μεταξύ άλλων τις φυσικές καταστροφές και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

 • Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco 8 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Daniel.
 • Στην πρόθεση ψήφου το 32,3 % (στα έγκυρα) απαντά Νέα Δημοκρατία, το 17,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,8 ΠΑΣΟΚ, 7,7% ΚΚΕ, 4,5% Σπαρτιάτες, 5% Ελληνική Λύση.
 • Για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη το 56% θεωρεί προς κεντροαριστερά και το 23% προς αριστερά, στο σύνολο των ερωτηθέντων, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά 53% θεωρεί προς κεντροαριστερά και 34% προς αριστερά.

Δημοσκόπηση Pulse

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ:

 • Οι περισσότεροι δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, με μόνο το  ενώ η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 19%
 • H πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ – το 40% που θεωρεί ότι βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση – την καλούν «να προσπαθήσει περισσότερο», τόσο στο σύνολο της διακυβέρνησης, όσο και ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.
 •  Κάτι περισσότερο από μία μονάδα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ η διαφορά με τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, είναι στις  15,5 μονάδες. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι19% του ΣΥΡΙΖΑ.
 •  6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ  δηλώνουν ότι το κόμμα τους θα πάει «καλύτερα ή πολύ καλύτερα» με τη νέα ηγεσία, ενώ στο ίδιο ποσοστό δέχονται ότι υπάρχει θέμα με την ενότητα της Κουμουνδούρου.
 • Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος τα στοιχεία με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ τη τρίτη θέση μοιράζονται Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα