Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο UEFA
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Ανοικτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Το κλείσιμο των Λεσχών των οργανωμένων οπαδών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αυστηροποίηση των πολιτικών της αθλητικής βίας και σημείωσε πως η κυβέρνηση με την UEFA θα οργανώσει την ευρωπαϊκή συνεργασία καταπολέμησης της οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών και η κάθε ομάδα έχει μόνον ένα σύνδεσμο.

Σημείωσε πως ύστατο μέτρο θα είναι ο προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις.

 

Ξεκινώντας τις δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και ότι κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» παρατήρησε και προσέθεσε:

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης».

Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε πως απαιτείται η κινητοποίηση όλων και διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος: «Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουνΚάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν δήλωσε: «Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου να κάνουν εγκληματικές πράξεις».

«Είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου» είπε αναφερόμενος στη βία και στον χουλιγκανισμό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Ποιό διατροφικό μοντέλο περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών;
Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα φέρνουν στο προσκήνιο ένα ακόμη διατροφικό πρότυπο, το οποίο φαίνεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των ασθενειών...
Ποιό διατροφικό μοντέλο περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπαθειών;
anoia-egkefalos.jpg
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
Η προσωπική ιστορία μιας 20χρονης φοιτήτριας αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να υποτιμηθούν τα προειδοποιητικά καμπανάκια.
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
google μηνυμα
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης
Αυτό που μέχρι πρόσφατα απαιτούσε χρονοβόρες διαδικασίες, σήμερα μπορεί να γίνει μέσα από μερικά απλά βήματα στο κινητό.
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης