Επεισόδια με οπαδούς
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Γιατί δυσκολεύει ο εντοπισμός DNA του δράστη

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη που έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα από την OPAP Arena μετά την επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ τη Δευτέρας (7/8) προσπαθούν οι αρχές. 

Οι αναζητήσεις για τους «πρωταγωνιστές» της φονικής επίθεσης συνεχίζονται την ώρα που ενώ ο 29χρονος φέρεται να δέχτηκε τη μοιραία μαχαιριά ενώ ήταν σε ένα «τυφλό» σημείο δηλαδή σε μέρος που δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να καταγράψουν το τι ακριβώς συνέβη.

Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά από την ώρα του τραυματισμού μέχρι ο Μιχάλης Κατσούρης να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία έξω από το περίπτερο όπου μπόρεσε να βρει καταφύγιο μετά το φονικό χτύπημα.

Μιχάλης Κατσούρης

Ο  29χρονος δέχθηκε τη μαχαιριά σε τυφλό σημείο

Από τις καταθέσεις που ληφθεί από τις Αρχές και από το οπτικό υλικό που έχει κατασχεθεί οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος δέχθηκε τη μαχαιριά ενώ ήταν στο «γεφυράκι», κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι «τυφλό», δηλαδή δεν υπάρχουν κάμερες που να δείχνουν τη σκηνή του μαχαιρώματος έτσι μοναδική ελπίδα αποτελεί το να προκύψει κάποιο νέο βίντεο κινητού τηλεφώνου από κάτοικο της περιοχής ή διερχόμενο.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η προσπάθειά του 29χρονου να διαφύγει αιμόφυρτος μετά τη μαχαιριά, αλλά και να δέχεται χτυπήματα με στειλιάρια στο κεφάλι νωρίτερα από το φονικό χτύπημα στο χέρι.

Ο Μιχάλης Κατσούρης στο βίντεο που τον δείχνει να πηγαίνει στο περίπτερο φαίνεται πως προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο. Λίγα λεπτά αργότερα όμως καταρρέει ενώ ένας άνδρας προσπαθεί να τον κρατήσει.

Γιατί δυσκολεύει ο εντοπισμός DNA του δράστη

O εντοπισμός DNA του δράστη στη σορό του Μιχάλη Κατσούρη δυσκολεύει για τις Αρχές καθώς η λήψη του δείγματος έγινε αρκετά 24ωρα μετά και πλέον ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να εντοπιστεί γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δολοφόνου.

Στο «μικροσκόπιο» η κατάθεση για «κομβόι»

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας βρίσκεται η κατάθεση αστυνομικού, που κάνει λόγο για «κονβόι» από δίκυκλα οργανωμένων οπαδών, τα οποία εκτιμάται ότι βοήθησαν στη διαφυγή χούλιγκαν μετά τη δολοφονία.

Παράλληλα, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά των συλληφθέντων καθώς δεν αποκλείουν να απαθανάτισαν τις πράξεις τους σε βίντεο όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά