Επεισόδια με οπαδούς
Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Γιατί δυσκολεύει ο εντοπισμός DNA του δράστη

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη που έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα από την OPAP Arena μετά την επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ τη Δευτέρας (7/8) προσπαθούν οι αρχές. 

Οι αναζητήσεις για τους «πρωταγωνιστές» της φονικής επίθεσης συνεχίζονται την ώρα που ενώ ο 29χρονος φέρεται να δέχτηκε τη μοιραία μαχαιριά ενώ ήταν σε ένα «τυφλό» σημείο δηλαδή σε μέρος που δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να καταγράψουν το τι ακριβώς συνέβη.

Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά από την ώρα του τραυματισμού μέχρι ο Μιχάλης Κατσούρης να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία έξω από το περίπτερο όπου μπόρεσε να βρει καταφύγιο μετά το φονικό χτύπημα.

Μιχάλης Κατσούρης

Ο  29χρονος δέχθηκε τη μαχαιριά σε τυφλό σημείο

Από τις καταθέσεις που ληφθεί από τις Αρχές και από το οπτικό υλικό που έχει κατασχεθεί οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος δέχθηκε τη μαχαιριά ενώ ήταν στο «γεφυράκι», κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι «τυφλό», δηλαδή δεν υπάρχουν κάμερες που να δείχνουν τη σκηνή του μαχαιρώματος έτσι μοναδική ελπίδα αποτελεί το να προκύψει κάποιο νέο βίντεο κινητού τηλεφώνου από κάτοικο της περιοχής ή διερχόμενο.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η προσπάθειά του 29χρονου να διαφύγει αιμόφυρτος μετά τη μαχαιριά, αλλά και να δέχεται χτυπήματα με στειλιάρια στο κεφάλι νωρίτερα από το φονικό χτύπημα στο χέρι.

Ο Μιχάλης Κατσούρης στο βίντεο που τον δείχνει να πηγαίνει στο περίπτερο φαίνεται πως προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο. Λίγα λεπτά αργότερα όμως καταρρέει ενώ ένας άνδρας προσπαθεί να τον κρατήσει.

Γιατί δυσκολεύει ο εντοπισμός DNA του δράστη

O εντοπισμός DNA του δράστη στη σορό του Μιχάλη Κατσούρη δυσκολεύει για τις Αρχές καθώς η λήψη του δείγματος έγινε αρκετά 24ωρα μετά και πλέον ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να εντοπιστεί γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δολοφόνου.

Στο «μικροσκόπιο» η κατάθεση για «κομβόι»

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας βρίσκεται η κατάθεση αστυνομικού, που κάνει λόγο για «κονβόι» από δίκυκλα οργανωμένων οπαδών, τα οποία εκτιμάται ότι βοήθησαν στη διαφυγή χούλιγκαν μετά τη δολοφονία.

Παράλληλα, οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά των συλληφθέντων καθώς δεν αποκλείουν να απαθανάτισαν τις πράξεις τους σε βίντεο όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Τι προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς για την Αθήνα
Η εβδομάδα που έρχεται θα σηματοδοτήσει μια προσωρινή επιστροφή σε πιο χειμωνιάτικες συνθήκες, με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες, πριν η άνοιξη...
Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας – Τι προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς για την Αθήνα
ιραν
Μέση Ανατολή: B-52 πλήττουν το Ιράν, νέες επιθέσεις της Τεχεράνης στο Ισραήλ
Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – B-52 των ΗΠΑ πλήττουν το Ιράν, πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε Ισραήλ και χώρες του Κόλπου
Μέση Ανατολή: B-52 πλήττουν το Ιράν, νέες επιθέσεις της Τεχεράνης στο Ισραήλ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Tα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: «Πώς επιλέγουμε και εκπαιδεύουμε εκπαιδευτικούς»
Η επιλογή των εκπαιδευτικών περνάει από τα εξής στάδια: Πριν το Πανεπιστήμιο, στη σχολή, στη διαδικασία επιλογής. Τα λάθη βαρύτατα σε κάθε στάδιο.
Tα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: «Πώς επιλέγουμε και εκπαιδεύουμε εκπαιδευτικούς»