«Πλέοντας» με τους «Σπαρτιάτες» και τη «Νίκη» προς  Μεγαλόνησο 
Φίλοι αμνήμονες. Γιατί αποσιωπείτε πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα; 

Άλλη μια θλιβερή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και τον «Αττίλα Ι και ΙΙ».  
Κόμματα με αντίστοιχες ανακοινώσεις αναφέρθηκαν στην εθνοκτόνα επέτειο, καταδικάζοντας την τουρκική εισβολή στο νησί.

Πολλοί εκ των πολιτικών σχηματισμών αναφέρθηκαν εν συντομία και τι προηγήθηκε της εισβολής. Θα περίμενε λοιπόν ο αναγνώστης / ακροατής από τους κατά δήλωσή τους ελληνόφρονες ορθόδοξους πολίτες αυτής της χώρας να αναφερθούν στα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της εισβολής.

Οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη» η «Πλεύση ελευθερίας» με πανομοιότυπο τρόπο αναφέρονται στην 
επιθετικότητα των «προαιώνιων» εχθρών της Ελλάδας, οι οποίοι ξύπνησαν ένα πρωί του Ιουλίου του 74 και είπαν: «δεν κάνουμε και μια εισβολή στην Κύπρο, έτσι για το γαμώτο». 
Αυτοί που κουνούν τις περικεφαλαίες των μακεδονομάχων, αυτοί που εξοργίζονται για τους «συνωστισμούς», αυτοί που σχηματίζουν καρδούλες, μάλλον έχουν πάθει αμνησία με τα 
ιστορικά γεγονότα στη χώρα των Λωτοφάγων.  

Καμιά νύξη για τα γεγονότα στη Μεγαλόνησο του 1963 – 1964.

Καμιά νύξη για το χουντικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών του 67, που αποστέρησε την αμυντική θωράκιση της Κύπρου, με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας. Εκτός και αν οι Έλληνες στρατιώτες αποφάσισαν μόνοι τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα.  
Καμιά νύξη για τη φασιστική ΕΟΚΑ Β που ξεκίνησε εμφύλια σύρραξη κατά του εκλεγμένου  προέδρου της χώρας Μακαρίου. Του «κοκκινόπαπα», που οδήγησε την Κύπρο το 1972 -74, στα πρόθυρα κατάρρευσης σύμφωνα με τις εντολές της χούντας των Αθηνών (βλ. καταθέσεις Κίκη Κωνσταντίνου, 4.9.2008, σελ. 58-59, Ελένης Γεωργιάδου στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου, 12.11.2008, σελ. 36 – Βουλή των Ελλήνων). 
Καμιά νύξη για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες δολοφονίας του Μακαρίου κατ΄ εντολήν των Αθηνών. «Το πρωί της Κυριακής, 8 Μάρτιου 1970, η ώρα 6:00, μου τηλεφώνησε ο εξάδελφός μου, Ανδρέας Νικολάου, ο οποίος κατοικούσε κοντά στην Αρχιεπισκοπή, και μου ανέφερε ότι έγινε απόπειρα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Τον πυροβόλησαν κατά ριπάς την ώρα που απογειωνόταν το ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στον Μαχαιρά για το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου», βλ. αφήγηση  - μαρτυρία Σταύρου Κορνηλίου.  
Καμιά νύξη για το θρησκευτικό πραξικόπημα της Κυπριακής Εκκλησίας.  Οι τρεις Μητροπολίτες Κυρηνείας Κυπριανός, Κιτίου Άνθιμος και Πάφου Γεννάδιος επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες με βάση τους οποίους δεν μπορούσε ένας ιεράρχης να ασκεί ταυτόχρονα και πολιτικά καθήκοντα. Μόνον που την αντίθεσή τους αυτή την εξεδήλωσαν εν έτη 1972. Αλήθεια γιατί τότε; Και είναι τυχαίο ότι έσπευσαν να ορκίσουν την μαριονέτα του Ιωαννίδη, Σαμψών,  με το επαίσχυντο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου του 74? Αρέσκονται να επικαλούνται την ορθοδοξία οι ριψάσπιδες που εξαφανίστηκαν από το μέτωπο της 
Κερύνειας!  Κάποιοι ιερωμένοι στο Αρκάδι, στην έξοδο του Μεσολογγίου, στο Κούγκι ήταν με το καρυοφύλλι και το δαυλό . Αυτοί οι τρεις που ακριβώς βρισκόταν; 
Καμιά νύξη για τον τουρκικό μιλιταρισμό. Με σχηματισμένες καρδούλες και love θα 
αντιμετωπισθεί;  
 
Φίλοι αμνήμονες. Γιατί αποσιωπείτε πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα;  Οι χουντικοί στρατιωτικοί, ο Ιωαννίδης και ο Σαμψών, οι φιλοχουντικοί ιεράρχες, η φασιστική – τρομοκρατική οργάνωση  ΕΟΚΑ Β΄ του χίτη Γρίβα προετοίμασαν το έδαφος για την τουρκική εισβολή και την κατοχή του ενός τρίτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
Εκτός και αν «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».  

Βασίλειος Παππάς – εκπαιδευτικός  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα