εκλογές 2023
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής

Αλλαγή δεδομένων με τις έδρες στα Ιωάννινα, καθώς με απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό και εκλέγεται ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες, και η 21η έδρα είναι στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρωτοδικεία και σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς του νέου εκλογικού νόμου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή οριστικοποίησε τις έδρες του κάθε κόμματος και τους εκλεγμένους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες.

Έτσι σύμφωνα με αυτή την απόφαση, αλλάζει η κατανομή των εδρών στο Νομό Ιωαννίνων που βάσει των αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής που έδινε 3 έδρες στη ΝΔ (Τασούλας, Κεφάλα, Αμυράς), και από 1 έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ (Τζούφη) και το ΠΑΣΟΚ (Τσίμαρης).

Εφόσον η κατανομή έπεσε πάνω στην πενταεδρική των Ιωαννίνων, η ΝΔ χάνει την έδρα και ο πρώην υφυπουργός, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων, ενώ εκλέγεται βουλευτής ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία έχει 2 έδρες στο νομό Ιωαννίνων (Τασούλας, Κεφάλα), και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (τη Μ. Τζούφη), ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Τσίμαρης) και ΚΚΕ (Έξαρχος) από 1 έδρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίθεση
Αδιανόητη επίθεση: Διανομέας έβρισε και έφτυσε μητέρα μπροστά στην κόρη της
Η εκπαιδευτικός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διανομέα, με την υπόθεση να έχει πλέον περάσει στα χέρια των αρμόδιων αρχών.
Αδιανόητη επίθεση: Διανομέας έβρισε και έφτυσε μητέρα μπροστά στην κόρη της