ΝΙΚΗ
Για να «μην πέσουμε από τα σύννεφα»: Αυτό είναι το ακροδεξιό, ομοφοβικό και «ψεκασμένο» αφήγημα του κόμματος «Νίκη»

172.192 Ελληνες πολίτες ψήφισαν το κόμμα «Νίκη» την έκπληξη αυτών των εκλογών καθώς πήρε 2,92% και βρίσκεται οριακά εκτός της Βουλής. Κανείς δεν αποκλείει φυσικά να περάσει το κατώφλι του 3% στις νέες κάλπες της 25ης Ιουνίου και να έχουμε new entry στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το κόμμα «Νίκη» δεν υπήρχε πουθενά, δημοσκοπικά δεν το έβλεπε κανείς παρά μόνον τον τελευταίο μήνα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι καταγραφή της δύναμής του έγινε από όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και των παραφυάδων του νεοναζισμού ή αποκλεισμών κομμάτων όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Και ξαφνικά μας ήρθε η «Νίκη» με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό. Το κόμμα που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» και που πλέον κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι εισέπραξε τις ψήφους των αποκλεισμένων του κόμματος Κασιδιάρη και των άλλων «ψεκασμένων» δεξιών – εθνικοπατριωτικών κομμάτων.

Αν δούμε ορισμένες από τις θέσεις που έχει θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη «εθνικοαπελευθερωτικό» ακροδεξιό, ομοφοβικό, μη ανεκτικό κόμμα που έρχεται να… διασώσει την Ελλάδα από την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που την έχει βάλει στο στόχαστρο.

Με ξεκάθαρες συγγενικές απόψεις με αυτές της Ελληνικής Λύσης ή των άλλων κομμάτων, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Που μιλάει για προδότες πολιτικούς, για μασόνους και Εβραίους, για «βρόμικους» μετανάστες ενώ στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί απίστευτα άρθρα – που φυσικά λέει ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις τους- που μιλούν για χρήση ἐμβρυϊκῶν κυτταρικῶν σειρῶν γιά τήν ἀνάπτυξη ἐμβολίων ή για την «πρωτεΐνη ἀκίδα τοῦ κορωναϊοῦ Sars-CoV-2 που εἶναι νευροτοξική καί ἐξασθενεῖ τούς μηχανισμούς ἐπιδιόρθωσης τοῦ DNA». 

Πρόκειται για κείμενο με απλοϊκές, λαϊκίστικες αναφορές στην Πατρίδα, τη Θρησκεία, την Οικογένεια κ.λπ. που συναντά κανείς και στα χρυσαυγίτικα έντυπα αλλά και στα άλλα ακροδεξιά πολιτικά μανιφέστα.

Κάνοντάς μας και μαθήματα κατηχητικού τονίζει:

Για την Παιδεία

«Σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα των ιδρυτών του Συντάγματός μας, στα σχολεία μας σβήνεται συστηματικά ο Χριστός, η Πατρίδα και οι ευγενικές αξίες των παππούδων μας».

Και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να αποδείξει ποια είναι η ταυτότητά του : «Η ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εισαγωγή στο θεσμό της οικογένειας, ως το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας, είναι το θεμέλιο ενός υπουργείου Εθνικής Παιδείας που θέλει να τηρεί την συνταγματική αποστολή του και διαφυλάσσει ανόθευτο το δικαίωμα της σιωπηρής πλειοψηφίας των Ελλήνων Ορθοδόξων γονέων, να αναθρέφουμε τα τέκνα μας σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας. 

Ακόμη πιο… ρηξικέλευθη είναι η άποψή του για το σχολείο. Να βάλουμε κάδρα ηρώων παντού και να κάνουμε συνέχεια έπαρση σημαίας:

«Ἐκ τοῦ ὁρᾶν τό ἐρᾶν». Η κόσμηση των αιθουσών με κάδρα ηρώων και αγωνιστών, η εκκίνηση κάθε εβδομάδας με έπαρση Σημαίας και τον Εθνικό μας Ύμνο, η τιμή στους Τρείς Ιεράρχες, η σοβαρότητα και αξιοπρέπεια που αρμόζει στις Μαθητικές Παρελάσεις…»

Ακόμη και επαναφορά της σχολικής… ποδιάς μας λέει η «Νίκη» να κάνουμε:

Επαναφορά των σχολικών στολών – δεν κάνουν λάθος τα ιδιωτικά σχολεία σε όλον τον κόσμο (όπου στέλνει τα παιδιά της και η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ) να διαθέτουν στολές που δίνουν υπόσταση, κύρος και χαρακτήρα στα παιδιά.

Εξωτερική πολιτική

Ξεκάθαρες οι θέσεις της Νίκης για το Σκοπιανό, ταιριάζουν απόλυτα με τους ακροδεξιούς.

«Στα Σκόπια δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» παρά μόνο Σλάβοι, Αλβανοί, Έλληνες, Ρομά, Εβραίοι. Δεν υπάρχει «Μακεδονική γλώσσα», παρά εκσερβισμένη βουλγαρική διάλεκτος. Δεν υπάρχει κάποια δήθεν ενιαία «Μακεδονική περιοχή» που τριχοτομήθηκε, αφού η αρχαία γεωγραφική Μακεδονία συμπίπτει σχεδόν με την απελευθερωμένη ελληνική επικράτεια. Η Μακεδονία είναι Μία, και είναι Ελληνική – εθνικά και γεωγραφικά. Κατάργηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Υγεία και ψεκασμένες θεωρίες

Οι ψεκασμένες και αντιεπιστημονικές θεωρίες του κόμματος Νίκη θυμίζουν σε πολλούς όλες εκείνες τις ψεκασμένες προσωπικότητες της ακροδεξιάς κι όχι μόνο που μας ταλαιπώρησαν την εποχή της πανδημίας.

«Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου. Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».

Πολιτισμός

Τι να πει κανείς με όσα διαβάζει για τον Πολιτικό. Μέχρι και να κάνουμε εξαγωγή της… σβούρας μας λένε:

«Βιομηχανία παιδικής ψυχαγωγίας. Τα παραδοσιακά μας παιχνίδια, τα παραδοσιακά μας παραμύθια, πρέπει να γίνουν εξαγώγιμο προϊόν – από τη σβούρα και τους πεσσούς, μέχρι τους μύθους του Αισώπου».
Και οι απίστευτες προτάσεις τους συνεχίζονται: Αναβίωση, συστηματοποίηση και διεθνοποίηση της  αρχαίας ελληνικής πολεμικής τέχνης του παγκρατίου, που ήταν και το κορυφαίο άθλημα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλά και να υλοποιήσουμε ιδέες όπως:

«Τα χνάρια των Αποστόλων», ένα οργανωμένο ποιοτικό περιηγητικό θέαμα σε πάμπολλες περιοχές της αποστολοβάδιστης Πατρίδας μας, από τη Βέροια ως την Πάτρα και από την Πνύκα ως την Πάτμο, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος στο δυτικό κόσμο όπου πέρασαν τόσοι Απόστολοι – Ιωάννης, Παύλος, Πέτρος, Ανδρέας, Θωμάς – και επομένως, ιδανικός προορισμός για προσκυνηματικό τουρισμό της Δύσης που σήμερα γνωρίζει και ταξιδεύει μόνο στους Αγίους Τόπους.

Κλιματική Αλλαγή

Ακόμη και την κλιματική αλλαγή αμφισβητούν χρησιμοποιώντας μια… τραμπικής εμπνεύσεως θεωρία:

«Η θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής, με την στοχοποίηση του διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) γίνεται το μέσον διατήρησης της παγκόσμιας εξουσίας και μέσω αυτής, του παγκόσμιου πλούτου, ελέγχοντας δια του αποτυπώματος του άνθρακος την ενέργεια και τα παραγόμενα τρόφιμα, αλλά και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα όμως η σύγχρονη θέρμανση του πλανήτη ξεκίνησε περίπου από το έτος 1800 μετά από μια πολύ ψυχρή κλιματική περίοδο (1250 – 1800) γνωστή και ως Maunder Minimum».

Πηγή: Με στοιχεία από άρθρο του Βασίλη Σ. Κανέλλη - in.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mathimatika
Δοκιμάστε τις δυνατότητές σας με αυτό το Μαθηματικό παζλ : Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση
Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν είναι προφανής.
Δοκιμάστε τις δυνατότητές σας με αυτό το Μαθηματικό παζλ : Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη»
«Πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές, μετατρέποντας δηλαδή σε...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη»
gefira-xalkidas
Τραγωδία στην Χαλκίδα: 29χρονος αυτοκτόνησε από την Υψηλή γέφυρα
Περαστικοί σταματούσαν μόλις έβλεπαν τον άτυχο άνδρα να βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, κάτι που στάθηκε αδύνατον
Τραγωδία στην Χαλκίδα: 29χρονος αυτοκτόνησε από την Υψηλή γέφυρα