Σκρέκας: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο
Οι επιδοτήσεις του Απριλίου για τα οικιακά τιμολόγια

Τις κρατικές επιδοτήσεις που θα ισχύσουν στα τιμολόγια ρεύματος τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στη σκιά της μείωσης των τιμών στην χονδρική αγορά.

Το κονδύλι των επιδοτήσεων τον Απρίλιο, που χρηματοδοτούνται κυρίως από τη φορολόγηση των ενεργειακών επιχειρήσεων και τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα φθάνει στα 24,4 εκατ. Ευρώ ενώ τους τελευταίους 20 μήνες, έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 9 δισ. ευρώ.

"Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου. Πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο τιμές που προσεγγίζουν τα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης. Τον Απρίλιο οι καταναλωτές θα δουν ακόμη πιο μειωμένος λογαριασμούς σε σχέση με το Μάρτιο", ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Απρίλιο ανέρχεται συνολικά στα 24,4 εκατ. ευρώ.

  • Η επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 15 €/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54 €/MWh.
  • Για τους αγρότες στα 15 €/MWh.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καιρός
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Deborah: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού – «Καμπανάκι» και για την Αττική
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Μια περίοδος έντονης πίεσης, οικονομικής ασφυξίας και προσωπικής αποσύνδεσης.
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
καιρός
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι
Τι λέμε στις 12:00 το μεσημέρι; Η απάντηση του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι