Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό»

«Όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι μιλά για αμιγώς πολιτική κυβέρνηση, όπως και για πρωθυπουργό που θα είναι πολιτικός, χωρίς να «φωτογραφήσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρότι είπε ότι το κόμμα του την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνον για τρία χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες.

Επίσης, τόνισε ότι μιλά αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός».

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τρίτης εντολής θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του – αποκλείοντας παράλληλα τον Γιάνη βαρουφάκη επειδή «έπαιξε με τη δραχμή».

«Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή, δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αρχαία
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν περιοριζόταν σε απλές περιγραφές συμπεριφορών· αποτύπωνε με ακρίβεια τις βαθύτερες ψυχικές και ηθικές καταστάσεις του...
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Είσοδος σχολείου, μαθήτρια μπαίνει σε προαύλιο
Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα

Δράσεις κατά της βίας θα διενεργηθούν στα σχολεία όλης της χώρας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με την 

Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα