Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό»

«Όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι μιλά για αμιγώς πολιτική κυβέρνηση, όπως και για πρωθυπουργό που θα είναι πολιτικός, χωρίς να «φωτογραφήσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρότι είπε ότι το κόμμα του την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνον για τρία χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες.

Επίσης, τόνισε ότι μιλά αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός».

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τρίτης εντολής θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του – αποκλείοντας παράλληλα τον Γιάνη βαρουφάκη επειδή «έπαιξε με τη δραχμή».

«Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή, δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

meth
Αόρατος κίνδυνος στα νοσοκομεία: Έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες για έναν στους τρεις εργαζόμενους
Ένας στους τρεις σε κίνδυνο: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την υγεία των εργαζομένων
Αόρατος κίνδυνος στα νοσοκομεία: Έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες για έναν στους τρεις εργαζόμενους
διακριση
Μαθητές από τη Ναύπακτο στην «Εθνική Ελλάδος» των Νέων Επιστημόνων για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUCYS 2026
Τι είναι ο διαγωνισμός EUCYS και γιατί η διάκριση αυτή είναι τεράστια;
Μαθητές από τη Ναύπακτο στην «Εθνική Ελλάδος» των Νέων Επιστημόνων για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUCYS 2026
anergia-photo1467826551.jpg
Από το «αμερικάνικο όνειρο» στην απογοήτευση: Όλο και περισσότεροι νέοι δεν πιστεύουν ότι η προσπάθεια θα φέρει την επιτυχία
Σκληρή δουλειά, λίγη ανταμοιβή; Η κρίση της κοινωνικής κινητικότητας
Από το «αμερικάνικο όνειρο» στην απογοήτευση: Όλο και περισσότεροι νέοι δεν πιστεύουν ότι η προσπάθεια θα φέρει την επιτυχία