Τάκης Θεοδωρικάκος
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον απόστρατο αστυνομικό και τις κατηγορίες για συγκάλυψη του γιου του υπουργού

Μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού, οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη για την υπόθεση του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μάλιστα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε ότι θα πάει «μέχρι τέλους», ενώ την υπόθεσή του ανέλαβε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση καθήκοντος κατά του απόστρατου αστυνομικού, που κατήγγειλε την υπόθεση του γιου του.

Ο δικηγόρος του υπουργού, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε σχετικά στον Alpha: «Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη χώρα της Δανιμαρκίας. Είναι ένας κύκλος αστυνομικών, οι οποίοι δε θα έπρεπε να είναι στο σώμα. Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, αμαύρωσαν την Ελληνική Αστυνομία».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι αυτό που έγινε στην υπόθεση έχει σαν κεντρικό πρόσωπο έναν Έλληνα αξιωματικό. «Ό,τι είχε να πει αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είπε. Αν είχε να πει και άλλα, κακώς δεν τα αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή, που σημαίνει ότι η υποψία ότι κατασκεύασε ο ίδιος τα στοιχεία είναι βάσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Αυτή η ιστορία, για αυτούς που την εμπνεύστηκαν θα έχει πολύ κακό τέλος. Γιατί ναι, μεν, έχουμε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ματαίωσε τη δίωξη εν γνώσει του για μία πράξη, που μπορεί να ήταν πλημμέλημα, αλλά μπορεί να ήταν και κακούργημα. Όταν, λοιπόν, λες ότι το ματαίωσα, αυτό είναι με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα κατάχρηση εξουσίας. Με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα, που άλλαξε την 1/7/2019 γίνεται από αστυνομικούς, με τον νέο ποινικό κώδικα, μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση ήξερε ο απόστρατος αστυνομικός ότι ακόμη και αν ομολογήσει μία πράξη παράνομη, δε θα διωχθεί για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα.

Ως προς τα κίνητρα του απόστρατου αστυνομικού, για να κάνει την καταγγελία, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Υπάρχει μία υποδομή, που δεν την αναφέρει κανείς. Ο άνθρωπος αυτός έδωσε την κατάθεσή του μισή ώρα πριν το αρμόδιο όργανο της Αστυνομίας αποφασίσει την αποστράτευσή του και γνώριζε και την έδωσε σε υπηρεσία, που προΐστατο ο κ. Ηλίας Κοσσυβάκης, ο οποίος και επίσης θα αποστρατευόταν σε μισή ώρα», είπε ο δικηγόρος.

Στη δικογραφία ο απόστρατος αστυνομικός κατέθεσε και τη φωτογραφία από τον έλεγχο, που ισχυρίζεται ότι έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί ή έχει αποσταλλεί, σύμφωνα με την καταγγελία, στις 21 Νοεμβρίου του 2021 και «δείχνει» πάνω στη σέλα της μοτοσικλέτας, στην οποία έγινε έρευνα, είναι τοποθετημένα τρία σακουλάκια, που εμπεριέχουν ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, βρέθηκαν κάτω από τη σέλα της μηχανής. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Ηρώ Καριοφύλλη και τον Alpha, η πλευρά του απόστρατου αστυνομικού δεν θα μείνει «απαθής» στις κινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και αναμένεται ο ίδιος ο αστυνομικός να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στο τμήμα Εσωτερικών Καταθέσεων. Μάλιστα, στη συμπληρωματική κατάθεσή του αναμένεται να δώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση, που θα αποδεικνύουν και τις απειλές που δεχόταν. Προκειμένου να στηρίξει τα στοιχεία, αναμένεται να παρουσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και γραπτά μηνύματα, τα οποία δείχνουν τις απειλές που δεχόταν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δημοσιεύματα για απόπειρα «κουκουλώματος» υπόθεσης που αφορά τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την ημέρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε στην παρέα των νεαρών ποσότητα ναρκωτικών αλλά δεν σχηματίστηκε δικογραφία, «δεν προέκυψε κάτι μεμπτό» σε βάρος των νεαρών και ο «έλεγχος περαιώθηκε».

ΕΛΑΣ: Ουδέν μεμπτό βρέθηκε στον έλεγχο του υιού Θεοδωρικάκου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.:

«Υστέρα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα. Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα