Τσίπρας Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα

Την υποχρέωση του πρωθυπουργού να δώσει αυτήν τη φορά στον ελληνικό λαό "απαντήσεις" και να "μην το βάλει στα πόδια" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Η ώρα της κρίσης

"Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης", είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας από την αρχή τον πρωθυπουργό ότι προκειμένου "να αποφύγει αυτή τη στιγμή", προέβη σε "συγκαλύψεις, εκβιασμούς, τρομοκρατία, παρανομίες".

Όπως σημείωσε, παρ' όλα όσα έκανε, τώρα βρίσκεται "ενώπιος ενωπίω" "με την αλήθεια" που επιχείρησε "εδώ και έξι μήνες να κρύψει στο σκοτάδι" και "με τον ελληνικό λαό που περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις".

Παραβίαση κράτους δικαίου

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "μια πρωτοφανή σε βάθος και σε έκταση παραβίαση του κράτους δικαίου", "για μια πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή", για τις οποίες, όπως είπε, "πλέον" ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αρνείται ότι συνέβησαν, "δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο". "Γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα να επιβάλατε, νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκε τελικά πολύ πιο ανθεκτική από όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο "δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες", αλλά "σήμερα υπάρχουν αποδείξεις, αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους".

Χαρακτήρισε, δε, "θλιβερή" τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, καταλογίζοντάς του ότι "την τελευταία φορά" που βρέθηκαν σε αυτήν την αίθουσα, "το έβαλε στα πόδια", όταν του ζήτησε να δεσμευτεί ότι δεν παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργούς της κυβέρνησης, προτιμώντας την "ταπείνωση" από την "δέσμευση".

«Ένοχος ή βλαξ;»

Αυτή τη φορά, είπε, δε θα είναι "τόσο εύκολο", υπογραμμίζοντας πως εάν δεν δώσει "συγκεκριμένες απαντήσεις", θα είναι "άλλη μια ομολογία ενοχής". "Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα", ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος διαρκώς στον πρωθυπουργό είπε: "Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Μου θυμίζει το παλιό πρωτοσέλιδο «ένοχος ή βλαξ» και μάλλον προτιμήσατε το δεύτερο".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οοσα
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
«Η Ελλάδα ενσωματώνει με ταχύτητα και αξιοπιστία τις αλλαγές που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα» ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
ΔΠΘ
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
Συνεργασία με πανεπιστήμια από Γαλλία και Πολωνία – Στόχος η εξέλιξη σε πρόγραμμα Erasmus Mundus
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
μαθηματικο
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου, κ. Μιχάλης Ζάχος,
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ