Κακόβουλο SMS με παραποιημένη διεύθυνση από emvolio.gov.gr σε πολίτη - «Ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το Predator», καταγγέλει ο Ραγκούσης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την τελευταία να αφορά πολίτη που ανέμενε sms για τον εμβολιασμό του και μολύνθηκε από sms του λογισμικού παρακολούθησης Ρredator. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, πολίτης δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr. 

Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις.

Όπως επισήμανε ο Γ. Ραγκούσης «πολίτης, δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Ραγκούσης, το SMS έφτασε στο κινητό του πολίτη, λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του» και κατέληξε ΄πως «προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το σύστημα παρακολούθησης Predator», κατέληξε ο Ραγκούσης.

«Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον υπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μετρό Πειραιάς
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα του μετρό Πειραιά
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα