patsis_andreas
Άρση της ασυλίας του Ανδρέα Πάτση αποφάσισε η Βουλή με με 274 ψήφους «υπέρ»

Με 274 ψήφους «υπέρ» αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003).

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Πάτσης δεν θέλησε να λάβει τον λόγο. Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Ν. Μανωλάκου

Στο μεταξύ, με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης στην Ολομέλεια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην Ολομέλεια την απόρριψη της αίτησης ασυλίας του βουλευτή.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio taksi sxoleio
Ποιος θα πληρώνει τα σχολεία; Οργή γονέων για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει υποχρηματοδότηση, αποψίλωση δήμων και «υπονόμευση του δημόσιου σχολείου»
Ποιος θα πληρώνει τα σχολεία; Οργή γονέων για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών