Ανδρέας Πάτσης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζητά ο Εισαγγελέας για να διωχθεί για πλημμελήματα που αφορούν δηλώσεις "Πόθεν έσχες"

Αίτημα προκειμένου να δοθεί άδεια από την Βουλή για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση υπέβαλε ο αρμόδιος για θέματα δηλώσεων "πόθεν έσχες" Εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Τζώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "Πόθεν έσχες" μετά το έτος 2019.

Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεννησεις
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»
Ο καθηγητής δημογραφίας μιλά για την γήρανση, τη μετανάστευση και τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα
Βύρων Κοτζαμάνης: «Η αύξηση των γεννήσεων στην Ελλάδα έως το 2060 είναι ανέφικτη»