Ανδρέας Πάτσης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζητά ο Εισαγγελέας για να διωχθεί για πλημμελήματα που αφορούν δηλώσεις "Πόθεν έσχες"

Αίτημα προκειμένου να δοθεί άδεια από την Βουλή για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση υπέβαλε ο αρμόδιος για θέματα δηλώσεων "πόθεν έσχες" Εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Τζώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "Πόθεν έσχες" μετά το έτος 2019.

Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπρουζος
Σήμερα, Δευτέρα, στις 11:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του εκπαιδευτικού Γιάννη Μπρούζου
Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπρούζο – Το πιο βαθύ του μάθημα: Ότι η ζωή δεν μετριέται σε χρόνια, αλλά σε τρόπο. Και ότι, μέχρι το τέλος, μπορούμε να...
Σήμερα, Δευτέρα, στις 11:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του εκπαιδευτικού Γιάννη Μπρούζου
psifiako_frontistirio
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Εποχή Τεχνητής Νοημοσύνης από Σεπτέμβριο – Οι αλλαγές στο νέο μοντέλο
Η είσοδος του EduAI, τα ζωντανά μαθήματα για όλο το Λύκειο και τα μαθήματα ελληνομάθειας μεταμορφώνουν το Ψηφιακό Φροντιστήριο
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Εποχή Τεχνητής Νοημοσύνης από Σεπτέμβριο – Οι αλλαγές στο νέο μοντέλο