Μέτσολα
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Στα χέρια της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα αιτήματα για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη

Σε πορεία πραγματοποίησης μπήκαν τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate, Εύας Καϊλή καθώς και της Μαρίας Σπυράκη, καθώς δόθηκαν πλέον στα «χέρια» της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Η άρση ασυλίας

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας αρχές Δεκεμβρίου ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή λόγω Qatar Gate, αφού πρώτα είχαν παύσει οι αρμοδιότητές της ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου είχε αιτηθεί την άρση ασυλίας, της Μαρίας Σπυράκη ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσής της και την αμοιβή του διαπιστευμένου βοηθού της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί πως, η κα Μέτσολα ανακοίνωσε το αίτημα υπεράσπισης της βουλευτικής ασυλίας από τον Γιώργο Κύρτσο, στο πλαίσιο της καταγγελίας που έχει κάνει κατά των ελληνικών Αρχών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Το αίτημα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Καρυστιανού
Μαρία:Καρυστιανού: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσω Φλωρίδη προωθεί νομοσχέδιο περιορισμού πρόσβασης κατηγορουμένων σε δικογραφία
Η Καρυστιανού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην πρόσβαση στην ποινική...
Μαρία:Καρυστιανού: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσω Φλωρίδη προωθεί νομοσχέδιο περιορισμού πρόσβασης κατηγορουμένων σε δικογραφία
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026
Η διαδικασία αφορά την κάλυψη έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών με ωριαία αντιμισθία και συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ)
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026