Κύρτσος
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, Ο Γιώργος Κύρτσος και ο Τάσος Τέλλογλου βρέθηκαν υπό παρακολούθηση

Δημοσίευμα της EURACTIV υποστηρίζει ότι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο οι λόγοι να γίνονται γνωστοί.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

Πηγές που επικαλείται η EURACTIV αναφέρουν ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, προβαίνοντας σε έλεγχο έπειτα από αιτήματα που υπέβαλαν ο Κύρτσος και ο Τέλλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το EURACTIV αναφέρει ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε πως και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν λόγω «εθνικής ασφάλειας».

Παρεμπόδιση της έρευνας;

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η έρευνα της ΑΔΑΕ έγινε μετ' εμποδίων, καθώς ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα με την EURACTIV.

Φυσικά, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τον συνταγματικό ρόλο της Αρχής και επέμειναν στον έλεγχο και η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ παρά τα όποια αιτήματα να σταματήσουν τη διαδικασία, συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dioxeis
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσουν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, το μέλος του Δ.Σ. Ακρίτας Καλούσης, ο πρώην γραμματέας του Δ.Σ....
Ποινικοποιείται ξανά η συνδικαλιστική δράση από ΔΔΕ ; Σε δίκη τέσσερις συνδικαλιστές στον Πειραιά
κερκυρα δικη
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για το αποτέλεσμα της δίκης των μελών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας!
Πανηγυρική αθώωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης