Νίκος Δένδιας
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Η Ελλάδα θα αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές» - Τι απαντά ο Νίκος Δένδιας για το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λιβύη

«Η Ελλάδα θα αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις συνομιλίες για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τη γειτονική χώρα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Το λέτε πολύ σωστά, αλλά με ποιον  συνομιλίες; Με την Κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε αυτή η Κυβέρνηση να εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης. Με αυτή την Κυβέρνηση η Ελλάδα πράγματι θα αρχίσει συνομιλίες και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σχετικά γρήγορα, γιατί το θέμα είναι μάλλον "εύκολο", μάλλον "καθαρό"», ανέφερε ο ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα, η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση της Λιβύης έχει μια υποχρέωση, να συνεργαστεί απόλυτα ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές. Αυτό το οποίο είναι στενάχωρο είναι ότι βλέπω ότι δεν το πράττει».

Η δήλωση Δένδια για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη:

Η σημερινή επίσκεψη στη Λιβύη, όπως ήταν προγραμματισμένη ξεκίνησε από την Τρίπολη, όπου επρόκειτο να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Menfi. Όμως, η Υπουργός Εξωτερικών της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η κυρία Mangoush προσπάθησε να μου επιβάλει με την παρουσία της στο αεροδρόμιο να συναντηθώ μαζί της, με αποτέλεσμα να διακόψω την επίσκεψη στην Τρίπολη και να πετάξουμε στη Βεγγάζη, όπου ακολουθήθηκε το πρόγραμμα.

Κατ’αρχάς, έγινε η τελετή παράδοσης 30.000 εμβολίων. Προστίθενται αυτά σε άλλα 200.000 εμβόλια που έχουμε στείλει στη Λιβύη. Από εκεί και πέρα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Στρατάρχη Haftar που επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο» και για την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη. Κατόπιν συναντήθηκα με βουλευτές και με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στα οποία είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εξωτερικών τους ενημέρωσαν για λεπτομέρειες όσον αφορά το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Επίσης, είχα την ευκαιρία να είμαι παρών σε μια τελετή στο λιμάνι της Βεγγάζης όπου η Ελλάδα παρέχει βοήθεια για την επαναλειτουργία του λιμανιού. Το λιμάνι της Βεγγάζης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χρησιμεύει όχι μόνο για την μεταφορά εμπορευμάτων στην ίδια τη Βεγγάζη, αλλά και για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες του Σαχέλ. Έχουμε λοιπόν σε δύο φάσεις παράσχει βοήθεια, ώστε να μπορέσει το λιμάνι να ξαναγίνει λειτουργικό.

Από εδώ θα πετάξω στο Tobruk, θα συναντηθώ πάλι με τον Aguila Saleh, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ώστε να έχουμε μια διαμορφωμένη κοινή αντίληψη στα θέματα της τουρκικής παρουσίας στη Λιβύη και των τουρκολιβυκων «μνημονίων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia-ekpaideutikon
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
εκπαιδευτικός
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση
Έως 6 αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση