Νίκος Δένδιας
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Η Ελλάδα θα αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές» - Τι απαντά ο Νίκος Δένδιας για το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λιβύη

«Η Ελλάδα θα αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις συνομιλίες για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τη γειτονική χώρα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Το λέτε πολύ σωστά, αλλά με ποιον  συνομιλίες; Με την Κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε αυτή η Κυβέρνηση να εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης. Με αυτή την Κυβέρνηση η Ελλάδα πράγματι θα αρχίσει συνομιλίες και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σχετικά γρήγορα, γιατί το θέμα είναι μάλλον "εύκολο", μάλλον "καθαρό"», ανέφερε ο ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα, η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση της Λιβύης έχει μια υποχρέωση, να συνεργαστεί απόλυτα ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές. Αυτό το οποίο είναι στενάχωρο είναι ότι βλέπω ότι δεν το πράττει».

Η δήλωση Δένδια για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη:

Η σημερινή επίσκεψη στη Λιβύη, όπως ήταν προγραμματισμένη ξεκίνησε από την Τρίπολη, όπου επρόκειτο να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Menfi. Όμως, η Υπουργός Εξωτερικών της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η κυρία Mangoush προσπάθησε να μου επιβάλει με την παρουσία της στο αεροδρόμιο να συναντηθώ μαζί της, με αποτέλεσμα να διακόψω την επίσκεψη στην Τρίπολη και να πετάξουμε στη Βεγγάζη, όπου ακολουθήθηκε το πρόγραμμα.

Κατ’αρχάς, έγινε η τελετή παράδοσης 30.000 εμβολίων. Προστίθενται αυτά σε άλλα 200.000 εμβόλια που έχουμε στείλει στη Λιβύη. Από εκεί και πέρα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Στρατάρχη Haftar που επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο» και για την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη. Κατόπιν συναντήθηκα με βουλευτές και με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στα οποία είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα, εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εξωτερικών τους ενημέρωσαν για λεπτομέρειες όσον αφορά το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Επίσης, είχα την ευκαιρία να είμαι παρών σε μια τελετή στο λιμάνι της Βεγγάζης όπου η Ελλάδα παρέχει βοήθεια για την επαναλειτουργία του λιμανιού. Το λιμάνι της Βεγγάζης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χρησιμεύει όχι μόνο για την μεταφορά εμπορευμάτων στην ίδια τη Βεγγάζη, αλλά και για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες του Σαχέλ. Έχουμε λοιπόν σε δύο φάσεις παράσχει βοήθεια, ώστε να μπορέσει το λιμάνι να ξαναγίνει λειτουργικό.

Από εδώ θα πετάξω στο Tobruk, θα συναντηθώ πάλι με τον Aguila Saleh, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ώστε να έχουμε μια διαμορφωμένη κοινή αντίληψη στα θέματα της τουρκικής παρουσίας στη Λιβύη και των τουρκολιβυκων «μνημονίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites2
Να επανεξεταστεί η ένταξη των Τμημάτων ΔΕΤ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο
Η έλλειψη σε επιστήμονες Τεχνολογίας και Πληροφορικής στην Ελλάδα και οι κενές θέσεις στα Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Να επανεξεταστεί η ένταξη των Τμημάτων ΔΕΤ και στο 2ο επιστημονικό πεδίο