Διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη: Τι απαντά το ΥΠΕΞ - Αναφορά περί αθέτησης συμφωνίας
Απάντηση έδωσε ο Νίκος Δένδιας για το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

Ανακοίνωση έβγαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ολίγων ωρών στη Λιβύη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η επίσκεψη ματαιώθηκε λόγω αθέτησης συμφωνίας, ενώ το άλλο σκέλος του προγράμματος στην Λιβύη, συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση

Η ανάρτηση του υπουργού ανέφερε πως «Η επίσκεψή μου στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσω τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε, καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ. Το σκέλος της επίσκεψης στην Αν. Λιβύη συνεχίζεται κανονικά».

Το διπλωματικό επεισόδιο

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Νίκο Δένδια στη Λιβυή προσγειώθηκε στην Τρίπολη, προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι, εκεί τον περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Ντμπέιμπα, Νάιλα Μανγκούς.

Ωστόσο, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης τον περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Ντμπέιμπα, Νάιλα Μανγκούς, η οποία υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Όταν ενημερώθηκε ο Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Τρίπολη και δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα