«Κεραυνούς» από τη Λιβύη για τον Δένδια: Ανακαλεί τον επιτετραμμένο στην Αθήνα
«Προσβολή η στάση Δένδια για τον λιβυκό λαό»

Τον Έλληνα επιτετραμμένο κάλεσε η Λιβύη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Δένδια.

Όπως είπε στο «Anadolu» ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών (της Λιβύης) και ελήφθη η απόφαση να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Αθήνα πίσω για διαβουλεύσεις.

Ο Hammude είπε ότι η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αντιμετωπίστηκε με λύπη  από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα.

«Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση». Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το ΥΠΕΞ της Λιβύης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αναλάβουμε δράση».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο φόντο το Athens Alitheia Forum
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών στο ΝεοΔημοκρατικό Athens Alitheia Forum
Η συμμετοχή δημόσιων σχολείων και μαθητών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που αντιλαμβάνεται τα σχολεία και τους μαθητές ως χώρους...
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών στο ΝεοΔημοκρατικό Athens Alitheia Forum
ΚΕΔΑΣΥ
ΠΟΣΥΠ: Δεκτό το αίτημα χορήγησης υπερωριών στους υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ
«Μία ακόμη επιτυχία της ΠΟΣΥΠ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τη χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ
ΠΟΣΥΠ: Δεκτό το αίτημα χορήγησης υπερωριών στους υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ