ειδική αγωγή σεμινάριο
Χρήστος Ράμμος
Άρνηση ουσιαστικής συνεργασίας με την ΑΔΑΕ καταλογίζει στον επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο Χρήστος Ράμμος - Αποκάλυψε ότι τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκαν την ημέρα της καταγγελίας

Στην αποκάλυψη ότι καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στη σχετική καταγγελία, προχώρησε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σήμερα Τρίτη.

Ο κ. Ράμμος υπογράμμισε ακόμα ότι αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο αίτημα για πρόσβαση στο φάκελο ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι σε νέο έλεγχο μετά από δύο - τρεις μέρες, τους δόθηκε από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ράμμο, ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέστηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Τη συγκεκριμένη στάση ο κ. Ράμμος την χαρακτήρισε «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας». Επιπρόσθετα, είπε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Αποκάλυψε επίσης ότι παρατηρήθηκε άρνηση συνεργασίας από την Εισαγγελέα Βλάχου και την ΕΥΠ με υπεκφυγές.

Συμπέρανε τέλος, ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ότι δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια.

Έδωσε και έναν προσωπικό τόνο επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να χαλαλίσει 40 χρόνια θητείας για συγκάλυψη υποθέσεων.

Δεμίρης: Θα μπορούσε να άρει το απόρρητο ο Μητσοτάκης

Γεγονός ότι βάσει του νόμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να άρει το απόρρητο όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, επιβεβαίωσε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Ο κ. Δεμίρης ωστόσο δήλωσε επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ότι δεν είναι σίγουρος πως η άρση του απορρήτου θα ήταν χρήσιμη σε μία υπηρεσία, που από τη φύση της – όπως επικαλέστηκε - χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης υποστήριξε επίσης στην εξεταστική επιτροπή ότι η νόμιμη διαδιασία για την επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ.Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Δεν πήρε όμως θέση για την ουσία της υπόθεσης αυτής ή οποιασδήποτε άλλης, δηλώνοντας ότι δεσμεύεται από το καθήκον της εχεμύθειας. Επικαλέστηκε δε ότι υπάρχει τριπλό φίλτρο ελέγχου της δράσης της ΕΥΠ: Εισαγγελέας, ΑΔΑΕ και Επιτροπή Θεσμών, ενώ δηλωσε ότι η Υπηρεσία δε χρησιμοποιεί το Predator.

Με πληροφορίες από news247.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Λυκειο Λαρισα διαγωνισμός
Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοιν.Σ.Επ στο 10ο Λύκειο Λάρισας
Η ομάδα Cricketro κατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη...
Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοιν.Σ.Επ στο 10ο Λύκειο Λάρισας
σεισμος-ιερισσος
Σαν σήμερα, το 1932, ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής
Ολόκληρα χωριά ισοπεδώνονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται. Μεγάλη καταστροφή και στο Άγιον Όρος, στο οποίο αντέχουν μόνο...
Σαν σήμερα, το 1932, ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής