ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κορονοϊός: Από το Σάββατο η άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Για την άρση των περιορισμών σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τις κόκκινες περιοχές, μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου - Τι είπε για την αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων στους εμβολιασμένους στις κόκκινες περιοχές, μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

«Από την ώρα που λέμε ότι ο εμβολιασμένος είναι θωρακισμένος απέναντι στη νόσηση ή ακόμα κι αν νοσήσει είναι θωρακισμένος απέναντι στη βαριά νόσηση, από την ώρα που βλέπαμε ότι τα τοπικά lockdowns -στην ουσία- δεν συνεισέφεραν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε -και σωστά- ότι εδώ που είμαστε τώρα, μ' ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 70% εμβολιασμένο, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάρουν πίσω τη ζωή τους, στην πληρότητά της. Το δικαιούνται, διότι συνέδραμαν την πολιτεία και την κοινωνία στη συνολική προσπάθεια της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό και διότι έπραξαν αυτό είπαμε, να εμβολιαστούν», τόνισε συμπληρώνοντας πως η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει τώρα, ο αριθμός και το ύψος των εμβολιασμένων οδήγησαν την επιτροπή να εισηγηθεί και την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την εισήγηση.

«Πάμε σε μία περίοδο που χειμωνιάζει. Σιγά σιγά ο κόσμος θ' αρχίσει να μαζεύεται μέσα στα μαγαζιά. Εκεί, έτσι κι αλλιώς υπάρχουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή, στην ταβέρνα, στο μπαρ, στο εστιατόριο, στον κλειστό χώρο, ο ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να μπει. Ισχύει το πλαίσιο των άλλων μέτρων. Οπότε, δεν έχει νόημα να λες στον εμβολιασμένο ότι μπορείς εκεί να μπεις μέχρι τις δώδεκα, δεν μπορείς από τις δώδεκα και μετά», επεσήμανεο κ. Οικονόμου και υπογράμμισε: «Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Είναι εδώ, επιμένει, κι αυτό είναι ένα "καμπανάκι", κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Ας κοιτάξουν στις εντατικές, στους διασωληνωμένους, όπου εννιά στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι και στις τραγικές απώλειες. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κανονισμοί σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι για λόγους υγείας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, χωρίς αμφιβολία».

Για την αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Για την αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, που αναδεικνύουν απόψεις που δεν σχετίζονται με το αξιακό, το ιδεολογικό, το πολιτικό πλαίσιο του κυβερνώντος κόμματος, δεν θα γινόντουσαν στο μέλλον ανεκτές.

«Άλλοι είναι αυτοί που κοιτάζουν προς τα πίσω. Η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία κοιτάζει μπροστά, στην Ελλάδα που αλλάζει. Επαναλήφθηκαν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοιου είδους απόψεις και ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως συνεπής στην προειδοποίηση που είχαμε κάνει. Στα ζητήματα αρχών, στα ζητήματα αξιών, στα ζητήματα που θολώνουν το μήνυμα, την εικόνα, την αντίληψη της παράταξης για την πολιτική, δεν μπορεί κανείς να κάνει εκπτώσεις», ανέφερε και σημείωσε για τον κ. Μπογδάνο: «Η συζήτηση αυτή για εμάς, με ότι συμβολίζει και ότι κουβαλούσε, τελείωσε χθες με έναν πολύ καθαρό τρόπο».

«Στον δημόσιο λόγο, πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, κρινόμαστε όλοι από τη συμπεριφορά μας σωρευτικά, εάν αυτή είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση, τις αρχές, τις αξίες, το επίπεδο της παράταξης και του κόσμου που εκπροσωπούμε. Η αντίδραση της κυβέρνησης και του κ. Δένδια ήταν η αντίδραση που έπρεπε να είναι στη Βουλή. Ήταν η αντίδραση που θα έπρεπε να έχει ένας υπουργός του κύρους του κ. Δένδια και, κυρίως, ένας υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκφράζει αυτήν την αντίληψη και αυτό το ύφος για την πολιτική», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού
Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας, για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στις 50 ΕΠΑΣ...
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού
Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο
Αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo
Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο