Ανασχηματισμός: Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση ο Αποστολάκης
Ανασχηματισμός: Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση στην κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην υπουργοποίηση του Ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε στο Open TV.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εξασφαλίσθηκε διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν αποδέχθηκε την υπουργοποίησή του.

Η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον Αποστολάκη

«Μήλο της Έριδας» αποτέλεσε στο παρελθόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιανουαρίου 2019, στη Βουλή είχε ξεσπάσει μια έντονη πολιτική κόντρα μεταξύ του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ήταν πρωθυπουργός, με αφορμή την μετακίνηση του κ. Αποστολάκη από τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην θέση του υπουργού Άμυνας, αμέσως μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση και την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από τον υπουργικό θώκο.

Συγκεκριμένα, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε: «Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα».

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε.

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», απάντησε τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Σε εκλογική ετοιμότητα η Χαριλάου Τρικούπη – Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών
Πίνακες α) κατάταξης εκπαιδευτικών και β) αποκλειόμενων υποψηφίων κλάδου ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ08 για τον δευτεροβάθμιο κύκλο των Ευρωπαϊκών...
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών