Τσίπρας: «Σφαγή» 40.000 μαθητών από πρωθυπουργό που δεν έχει περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο
Σκληρή δήλωση Τσίπρα με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων 2021 - «Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς με την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μένουν εκτός Πανεπιστημίων 40.000 μαθητές.

«Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η δήλωσε του Αλέξη Τσίπρας

Με τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης.

Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν.

Απέναντι στην κυβερνητική επιλογή «πανεπιστήμια για λίγους, κολέγια με δίδακτρα για τους πολλούς», δεσμευόμαστε ότι η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Αδιαπραγμάτευτος πολιτικός μας στόχος: Η δυνατότητα να μπορούν να σπουδάζουν όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μετά τη σημερινή σφαγή εισακτέων, είναι σαφές ότι εφόσον ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί, κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και για την «εγκατάσταση» των Ελλήνων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια, με τρόπο που να αρμόζει στις επιδόσεις τους, στον κόπο και στις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νερο
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
Η πρωινή κατανάλωση κρύου νερού βοηθά την ενυδάτωση, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μετά τον...
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
Το τεστ για παιδιά με πιθανή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (για γονείς παιδιών ηλικίας 6-9 ετών)
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
old-people-suntaxiouxoi_sintaksi.jpg
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια
Νέα δεδομένα για το επίδομα των 300 ευρώ: Δικαιούχοι από τα 60 οι χήρες συνταξιούχοι
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια