plaktiotakis laskaridis
«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», σχολίασε ο Πάνος Λασκαρίδης - Αμηχανία Πλακιωτάκη σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων

Η περιβόητη «προσέλκυση επενδύσεων», και εσχάτως τουριστών, έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «παντιέρα» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν για έναν ακόμα υπουργό, αυτή η φορά τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του γνωστού εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος σχολίασε ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία.

Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) που διεξάγουν σχετική έρευνα με τίτλο «Black Trail» για το «πόσο ελληνική είναι η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία».

Αφού ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε «100%», οι δημοσιογράφοι τού έδειξαν βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του εφοπλιστή Λασκαρίδη, ο οποίος τονίζει ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό». δήλωσε.

Συμπλήρωσε δε ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Η αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, είναι εμφανής και προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει ευθέως.

Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό με αρνητικό «πρωταγωνιστή», μετά τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο BBC.

Δείτε το βίντεο από το 12:39:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πούτιν Τραμπ
ΚΚΕ για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ο λαός πληρώνει το τίμημα των ιμπεριαλιστικών παζαριών
Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, προσθέτει το ΚΚΕ, εκδηλώνονται συνεχώς αντιθέσεις και ανταγωνιστικές πρωτοβουλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ.
ΚΚΕ για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ο λαός πληρώνει το τίμημα των ιμπεριαλιστικών παζαριών