Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τον τελικό λόγο τον έχει η Επιτροπή
Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με ένα μήνα πριν, όμως η Επιτροπή των Ειδικών έχει τον τελικό λόγο για το άνοιγμα των σχολείων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με ένα μήνα πριν όταν άνοιξε η αγορά με το click away. Η Επιτροπή των Ειδικών όμως είναι αυτή που έχει τον τελικό λόγο. Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση συλλέγει τα δεδομένα, τα δίνει στους ειδικούς και εκείνοι εισηγούνται. Επισήμανε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα σε σύγκριση με εκείνα στις 14.12.2020, όταν άνοιξε η αγορά με τη μέθοδο click away, είναι καλύτερα.

«Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί», συνέχισε, σημειώνοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως περισσότερα.

Την ίδια ώρα, ειδικοί, όπως ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ζητούν ταυτόχρονο άνοιγμα Λυκείων-Γυμνασίων και λιανεμπορίου.

Από την πλευρά τους πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων, αλλά και ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, διοργανώνουν κινητοποιήσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ζητώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με όλα τα απαραίτητα μέταρ προστασίας/.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια