Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τον τελικό λόγο τον έχει η Επιτροπή
Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με ένα μήνα πριν, όμως η Επιτροπή των Ειδικών έχει τον τελικό λόγο για το άνοιγμα των σχολείων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με ένα μήνα πριν όταν άνοιξε η αγορά με το click away. Η Επιτροπή των Ειδικών όμως είναι αυτή που έχει τον τελικό λόγο. Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση συλλέγει τα δεδομένα, τα δίνει στους ειδικούς και εκείνοι εισηγούνται. Επισήμανε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα σε σύγκριση με εκείνα στις 14.12.2020, όταν άνοιξε η αγορά με τη μέθοδο click away, είναι καλύτερα.

«Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί», συνέχισε, σημειώνοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως περισσότερα.

Την ίδια ώρα, ειδικοί, όπως ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ζητούν ταυτόχρονο άνοιγμα Λυκείων-Γυμνασίων και λιανεμπορίου.

Από την πλευρά τους πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων, αλλά και ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, διοργανώνουν κινητοποιήσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ζητώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με όλα τα απαραίτητα μέταρ προστασίας/.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
«Θα συνεχίσουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση για το καλό του ελληνικού λαού» - Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις
Τριετείς αποσπάσεις για εκπαιδευτικούς ΠΕ86 στις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας – Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις