Thumbnail
Επανέρχεται στο θέμα της εορτής του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης - «Έκανα λόγο για τοποθετήσεις λοιμωξιολόγων, όχι για εισήγηση της επιτροπής, που θα γινόταν αμέσως δεκτή»

Σε σκόπιμη διαστρέβλωση των λεγομένων του αποδίδει ο Άδωνις Γεωργιάδης τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του σχετικά με την παραδοχή πως η κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις από τους λοιμωξιολόγους αλλά δεν πήρε αποφάσεις για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου, σεβόμενοι τη χριστιανική πίστη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», σημειώνει σε τοποθέτησή του.

Μάλιστα, σημειώνει πως αναφέρθηκε σε μεμονωμένες απόψεις λοιμωξιολόγων, που ζητούσαν αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, και όχι σε επίσημη εισήγηση της επιτροπής, η οποία θα γινόταν δεκτή ασυζητητί:

«Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα. Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κ. Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Τσίπρας: Ανατριχιαστική η ομολογία Γεωργιάδη

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο καταλογίζει «εγκληματικές ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας καθώς λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να ακούει τους επιστήμονες», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Τσίπρας ξεκινά από την δήλωση του 'Αδωνη Γεωργιάδη για την καθυστέρηση του lockdown στην Θεσσαλονίκη: «Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, είναι ανατριχιαστική», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθως επιτίθεται στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μας έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για άλλη μια φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Και δυστυχώς αυτή η στάση αφορά όχι μόνο το τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και το τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο εφησυχασμό. Χαρακτήρισαν «αυθαίρετη απόφαση» τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών. Ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε. Μετά, έμαθαν από τα κανάλια, πριν καν συνεδριάσουν και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία. Πάλι τους αγνόησε».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες. Όπως δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας, για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές. Πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τους εκμεταλλευτεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Bio3 Forum 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
«Ορισμένα από τα παράπονα που διατυπώθηκαν ήταν δικαιολογημένα»: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται προβλήματα στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»