Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Κώστας Κατσαφάδος
Η υπόθεση της βίαιης επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ επανέρχεται στη δημοσιότητα, με αφορμή την υπουργοποίηση Κατσαφάδου - Οι καταγγελίες του πρύτανη για δίκτυο «γαλάζιας ανομίας»

Από το... σκαμνί για τη βίαιης επίθεσης ομάδας της ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ προς το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Υπουργικό Συμβούλιο βρέθηκε μέσα σε μια δεκαπενταετία ο Κώστας Κατσαφάδος.

Με τον τίτλο «Φοιτητές κατά πρύτανη στον Πειραιά» η Καθημερινή περιέγραφε τα γεγονότα της 26ης Μαΐου με (αρνητικό) πρωταγωνιστή τον νυν υφυπουργό Ναυτιλίας.

«Νεαρά  άτομα, που φέρονται ως μέλη της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, έχοντας στόχο να διακόψουν κλειστή συνεδρίαση του ιδρύματος για την εκλογή ενός διδάσκοντα σε θέση λέκτορα, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα. Αφού δεν τα κατάφεραν, άνοιξαν απ’ έξω από την αίθουσα τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει με διοξείδιο του άνθρακα (περιέχεται στους πυροσβεστήρες) το οποίο πέρασε και μέσα στην αίθουσα. H ομάδα των φοιτητών είχε συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα και ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης είχε προκαλέσει φραστικά επεισόδια κατά των καθηγητών που προσέρχονταν, επιδιώκοντας να διαλύσει την συνεδρίαση».

Στο νοσοκομείο ο Μπένος και προσωρινή διαγραφή Κατσαφάδου

Κατά την επίθεσή τους, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυροσβεστήρα (!) κατά των καθηγητών, με τον πρύτανη Β. Μπένο να καταλήγει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα, η ΔΑΠ αναγκάστηκε να διαγράψει τον Κ. Κατσαφάδο, κάνοντας αναφορά στο «αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», ενώ καταδίκασε την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων».

Απόφαση - ΔΑΠ 2003

Βέβαια, μόλις 3 χρόνια μετά, συμπεριλήφθη στη λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων του Πειραιά με τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου. Η κομματική του ανέλιξη συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, καθώς το 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄Πειραιά, ενώ το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης τον ορίζει αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η καταγγελία Μπένου για «γαλάζια ανομία»

Εξετάζοντας την υπόθεση, ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του θύματος της επίθεση, πρώην πρύτανη του ΠΑ.ΕΠΙ Βασ. Μπένου. Δήλωση που ενδεχομένως αποκτά μεγαλύτερη αξία, όταν η κυβέρνηση (με τη συμμετοχή, πλέον, του Κατσαφάδου) ετοιμάζεται για μαζικές προσλήψεις αστυνομικών για... τη φύλαξη των ΑΕΙ και την πάταξη της περίφημης «ανομίας».

Δίκτυο συναλλαγής με καθηγητές, «πάσο» στις εξεταστικές για ευνοούμενους, καταγγελίες για διαφθορά ακόμα και στις υπηρεσίες στέγασης των φοιτητών περιείχε το «μενού» των των κατηγοριών που κατέθεσε ο ίδιος στη δικαιοσύνη.

Η δήλωση Μπένου στα ΝΕΑ για την υπόθεση:

«Χρόνια τώρα το πολύτιμο δημοκρατικό κεκτημένο της φοιτητικής συμμετοχής εκφυλίζεται στα χέρια επαγγελματιών συνδικαλιστών του φοιτητικού κινήματος. 

Το φαινόμενο υποθάλπουν ή απλώς το ανέχονται ομάδες καθηγητών που ενδιαφέρονται για την πανεπιστημιακή πολιτική και τον έλεγχο εκλεκτορικών Σωμάτων. Τα
παιχνίδια πανεπιστημιακής ισχύος οδηγούν στην πιο απροκάλυπτη συναλλαγή. Προαγωγή μαθημάτων με "λευκές κόλλες". Ανεμπόδιστη πρόσβαση συνδικαλιστών φοιτητών σε μεταπτυχιακά με σκανδαλώδεις διαδικασίες. Δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για νεώτερα μέλη ΔΕΠ με εκβιαστικό δέλεαρ την προαγωγή τους. 

Στα υπομνήματα που έχω καταθέσει στις δικαστικές αρχές, έχω καταγγείλει παρόμοια γεγονότα, καθώς και βορβορώδεις σχέσεις καθηγητή του Πανεπιστημίου και φοιτητών που επιτύγχαναν - με εκβιασμούς και απειλές - συναλλαγή με επιχείρηση υπηρεσιών στέγασης για τους φοιτητές, όπως επιβεβαιώνεται και από σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ».

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thrania
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο
«Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητα του καθώς παρόλες τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού και της διευθύντριας να σταματήσει η μητέρα, αυτή...
Καταγγελία: Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο