Γεωργιάδης για σύλληψη 14χρονου: «Δηλαδή η αστυνομία συνέλαβε μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα;»
Την υπόθεση του 14χρονου μαθητή που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη με κακουργηματικές κατηγορίες, μαζί με ακόμη 4 μαθητές σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε μαθητές που συνελήφθησαν στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για κακουργηματικές κατηγορίες. 

«Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα;»

«Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα;… Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Εσείς βγάζετε νόημα σε αυτό;» διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει καθόλου την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου για την υπόθεση και πως «δεν βάζει νόημα».

Στη συνέχεια, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ακόμη και αν -ρητορικά μιλώντας, δεχθεί την ανακοίνωση, η υπόθεση θα κριθεί σε ελληνικό δικαστήριο από Έλληνα δικαστή. «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», είπε.

Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος του 15χρονου μαθητή, ο έφηβος πέρασε τέσσερα εφιαλτικά  βράδια στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και κατηγορείται για… κακουργήματα.

Μάλιστα, η αστυνομία δεν επέτρεψε να του δοθούν καθαρά ρούχα και να δει τους γονείς του με δικαιολογία τον... κορονοϊό.

Αστυνομική αυθαιρεσία

Πρόκειται για το συλλαλητήριο όπου έγιναν παρόμοιες καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος μαθητών δημοσιοποιήθηκαν και τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται το βίντεο, όπου διακρίνονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει παιδιά και να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αναίτια προσαγωγή, καθώς και οι καταγγελίες για ελέγχους και αυθαιρεσίες σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνολικά, στο εν λόγω συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκαν οκτώ συλλήψεις μαθητών.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα