Πυρά Νίκου Φίλη στην κυβέρνηση για την επιλογή του Ν.Κούκη στο Ε.Ι.Π
"Κατά τη γνώμη μου η πρόταση της κας Μενδώνη αποτελεί απόδειξη της θεώρησης που έχει η ΝΔ για την αριστεία και το επιτελικό κράτος: στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην πλήρη και αδίστακτη κομματικοποίηση του κράτους"

Την επιλογή του Νίκου Α. Κούκη για τη βαρύτιμη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), στηλίτευσε ο Νίκος Φίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε χθες Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το διορισμό του προτεινόμενου από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσώπου. Το θέμα αναδεικνύει σήμερα η «Εφ.Συν.».

Όπως είπε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψηφοφορία, κατά την οποία, με τις θετικές ψήφους Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο κ. Κούκης πέτυχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το διορισμό του, «η πρόταση της κας Μενδώνη αποτελεί απόδειξη της θεώρησης που έχει η Ν.Δ. για την αριστεία και το επιτελικό κράτος: στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην πλήρη και αδίστακτη κομματικοποίηση του κράτους, χωρίς να αφήνουν απέξω ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα που συζητάμε σήμερα. Και δεν διστάζουν, για να πετύχουν το στόχο τους, να υποχρεώνουν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να συμμετέχει -το θέτω λεπτά- σε μια παρόμοιου επιπέδου συζήτηση. 

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην απερχόμενη διοίκηση του ΕΙΠ, των διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων, όπως είναι ο συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίων, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς,  ο Κώστας Γαβράς, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος κ.α. «Η υπουργός δε δέχτηκε καν την απερχόμενη διοίκηση. Δε δέχτηκε αυτούς τους διαπρεπείς Έλληνες, που υπήρξαν πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και έκαναν σοβαρά βήματα ανάκαμψης του Ιδρύματος, το οποίο τη μνημονιακή περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά είχε συρρικνωθεί και χρεοκοπήσει. Το παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση σφριγηλό -όσο επέτρεπαν οι συνθήκες- και ελεύθερο χρεών. Και είμαστε περήφανοι, ως ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κυβέρνησή μας έδειξε εμπιστοσύνη στους διαπρεπείς αυτούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, χωρίς το ελάχιστο κομματικό κριτήριο, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τους ίδιους ανθρώπους που απαξίωσε η υπουργός, και να τους συναντήσει ακόμα. Όπως εξάλλου έκανε και με άλλες διοικήσεις που αντικατέστησε. Δείγμα γραφής», επεσήμανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Efsyn

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Αν και το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα κορονοϊού και κανένα θάνατο, η οικονομία του έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα
Βιετνάμ: 31 εκ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία - Κίνδυνος για αύξηση της ανεργίας
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες
Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης να ασκήσει ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με καταγγελία της...
Πρωτοφανές: Η Εισαγγελία Μυτιλήνης άσκησε ποινική δίωξη σε 850 πρόσφυγες