Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με το Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, αλλά και την υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης για την αλλαγή των ποινών στο ποδόσφαιρο με την ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (Υπουργείο Υγείας).
-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης». 
-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφορών.
-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου. 
-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό.
-Συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). 
-Εφαρμογή νόμου για το επιτελικό κράτος, νέα νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Υπουργός Επικρατείας). 
-Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και σχεδίου μεταρρυθμίσεων (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου). 
-Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).
-Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).
-Πρόταση για την επιλογή Προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Υπουργείο Παιδείας).
-Επιλογή Αντιπροέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Σχολεία με κενά στο μέσο της χρονιάς: Επιστολή-καμπανάκι από τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς
ΠΑΣΑΝ σε υπ. Παιδείας: Άμεση κάλυψη όλων των κενών νηπιαγωγών στη Δ΄ Φάση
Σχολεία με κενά στο μέσο της χρονιάς: Επιστολή-καμπανάκι από τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς
Δικαστήρια
Δικαστικοί γραμματείς: Ορκίζεται η 4η σειρά, ετοιμάζεται για εξετάσεις η 5η
Μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 225 νέων δικαστικών γραμματέων - Ξεκινά άμεσα και ο επόμενος διαγωνισμός
Δικαστικοί γραμματείς: Ορκίζεται η 4η σειρά, ετοιμάζεται για εξετάσεις η 5η
taksi_sxoleio
Βρετανία: Εκπαιδεύει δασκάλους για να αναγνωρίζουν τον μισογυνισμό στα σχολεία
Νέο πακέτο 20 εκατ. λιρών στοχεύει στην πρόληψη της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών, με μαθήματα συναίνεσης, υποστήριξη εφήβων και ειδικά...
Βρετανία: Εκπαιδεύει δασκάλους για να αναγνωρίζουν τον μισογυνισμό στα σχολεία