Δ. Βίτσας: Τώρα έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες
Συνεχίζεται στη Βουλή η αντιπαράθεση με επίκεντρο την αντιπροσφυγική, ξενοφοβική κινητοποίηση έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την αντιπροσφυγική κινητοποίηση των «Ενωμένων Μακεδόνων» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς το υπ. Άμυνας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να έμαθε και να κατάλαβε πραγματικά ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου αλλά ο πόλεμος, η κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή. Ορισμένα στελέχη της ΝΔ κάνουν πίσω πολλά βήματα χαϊδεύοντας αυτιά πάνω στο αφήγημα των εισβολέων και του εξισλαμισμού. Τελευταία έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες, τους οποίους ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης πρόθυμα προβάλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει».

Ο υφυπουργός Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος. Ήδη έχουν μεταφερθεί 1.193 άτομα στην ενδοχώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, εμείς αφήνουμε τα έργα μας να μιλήσουν και θα μιλήσουν».

σχετικά άρθρα