Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα καταθέτει ο Λυκουρέζος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και αύριο, Δευτέρα 22/4, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κρατείται στην ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα της λεγόμενης "μαφίας των φυλακών".

Λίγες ώρες πριν την απολογία του στον εφέτη-ειδικό ανακριτή, ο γνωστός δκηγόρος κατέθεσε αγωγή κατά της Παπακώστα για δηλώσεις της οι οποίες, κατά την κρίση του, προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο υπερασπιστής του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής ανακοίνωσε την προσφυγή εκ μέρους του στη δικαιοσύνη και εξήγησε ότι :

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες (σ.σ προχθές ) κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.  Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις».

Για το λόγο αυτό , όπως πρόσθεσε ο κ. Κονταξής  «Αύριο Δευτέρα , προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου , του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

best of network

σχετικά άρθρα