Επανέρχεται ο Γεωργιάδης: Οι "Σκοπιανοί" θα λέγονται Μακεδόνες, όπως ο Αντετοκούνμπο Έλληνας
Εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε στις 6/12

Εξηγήσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις δηλώσεις που έκανε χθες και ως ένα βαθμό παρερμηνεύθηκαν.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Άδωνη Γεωργιάδη, με την συμφωνία των Πρεσπών, οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ πλέον θα αποκτήσουν την "μακεδονική" ιθαγένεια (nationality) και θα αναγνωριστούν ως "Μακεδόνες" από όλα τα υπόλοιπα κράτη, με τον ίδιο τρόπο που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναγνωρίζεται ως Έλληνας, αν και έχει αφρικανικές ρίζες.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι έσφαλε σχετικά με τον τόπο γέννησης του αθλητή, ο οποίος δεν γεννήθηκε "κάπου στην Αφρική" αλλά στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Άδωνι για Αντετοκούνμπο

“Ότι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι και για αυτό το έκανα λάθος. Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το nationality είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά. Έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Έλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Άρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Άρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας. Οι Σκοπιανοί θα είναι Μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά”.

 

best of network

σχετικά άρθρα

Ο Π.Λαφαζάνης κατέθεσε μήνυση κατά του Τσίπρα για  «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας» 
Ο Π.Λαφαζάνης κατέθεσε μήνυση κατά του Τσίπρα για  «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας» 
Με αφορμή τις διώξεις κατά του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας
Ο Π.Λαφαζάνης κατέθεσε μήνυση κατά του Τσίπρα για  «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας»