Thumbnail
Δηλώσεις του πρώην υπουργός Εξωτερικών

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας μεταξύ άλλων για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» που προξένησαν ποικίλες αντιδράσεις.

«Ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές, διότι δεν ξέρει αν θα επανεκλεγεί είναι ο Πάνος Καμμένος», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας την εκτίμηση ότι δεν μπορεί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να ρίξει την Κυβέρνηση. Ο τέως Υπ. Εξωτερικών κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην παρασύρεται από όσα ακούγονται και λέγονται στο εσωτερικό των Σκοπίων.

Στην ερώτηση τι θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και μάθαινε όσα είπε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για «διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στην βόρεια Ελλάδα» σχολίασε ότι: «Θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ και μέσω του Μ. Νίμιτς, ο οποίος παρενέβη και του είπε ότι παραβιάζει δύο όρους τόσο της Συνθήκης των Πρεσπών όσο και εκείνης που ισχύει απο δεκαετίες».

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «εγώ στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν διαπίστωσα κάπου να υπάρχει αναφορά για “μακεδονική μειονότητα” στο Αιγαίο ή αλλού». O κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της FYROM υπάρχει από αιώνων και εφευρέθηκε για να ξεχωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής από τους γειτονικούς λαούς.

«Όλοι αυτοί που δεν έκαναν σωστή διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, θέλουν να καταδικάσουν εμάς», είπε ο τέως Υπ. Εξωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπιανών.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι αυτό που έχει σημασία για την χώρα να αντιμετωπίζουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Αναφερόμενος στο άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων, είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι αναφορές για τους απόδημους πολίτες της, λέγοντας ότι πιστεύει πώς όλοι έχουν κατανοήσει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναφορά όπως στο ελληνικό Σύνταγμα, όπου δεν νοείται ως ύπαρξη μειονότητας η κάθε αναφορά για πολίτες που ζουν σε άλλες χώρες, πχ. στην Γερμανία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χαϊδελβέργη
Heidelberg Laureate Forum 2025: Η Χαϊδελβέργη γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής συνάντησης
Νέοι ερευνητές στα μαθηματικά και την πληροφορική συναντούν βραβευμένους με Turing, Fields και Abel
Heidelberg Laureate Forum 2025: Η Χαϊδελβέργη γίνεται το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής συνάντησης
δασκαλα
Σχολεία: "Κλείδωσαν" οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών- Την Πέμπτη 25/9 η ανακοίνωση των ονομάτων
Οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν θα καλύψουν κενά τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σχολεία: "Κλείδωσαν" οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών- Την Πέμπτη 25/9 η ανακοίνωση των ονομάτων
Το 2ο ΕΝΕΓΥΥΛ στο περίπτερο του alfavita.gr στη ΔΕΘ
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν στη 89η ΔΕΘ πώς η τεχνολογία και η παράδοση συναντώνται μέσα από την «έξυπνη πόλη», το θερμοκήπιο και τα «μουσικά...
ΔΕΘ: Το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε την “έξυπνη πόλη” στο alfavita.gr